Приказки без край и надежда за всички

Приказки без край и надежда за всички
Снимка: Приказки без край

Фото-арт терапия с Владимир Бичев

На 8 юли 2015 г. Националната инициатива за подобряване болничния престой на децата „Приказки без край“ изненада малките дечица в Пета МБАЛ в град София с трето издание на ФОТО АРТ ТЕРАПИЯ.

Гост-лектор беше фотографът Владимир Бичев, който сподели с малчуганите интересни факти за възникването и историята на фотографията и фотоапарата, както и най-лесните и практически съвети за заснемане на портретна снимка.

Владимир помогна на всяко едно детенце да направи собствена фотосесия, след което малчуганите получиха сертификат за „Млад фотограф“ и подарък – плюшено мече.

Началото на Националната инициатива „Приказки без край“ бе поставено през месец ноември 2012 г. като част от корпоративната социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby”.

Инициативата е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

Към днешна дата към програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а аниматорите върнаха усмивката на над 7500 деца.

През 2015 г. дейностите в рамките на националната инициатива ще се разраснат, както по отношение на активностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.

Повече информация може да откриете на официалната Фейсбук страница на Приказки без край.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти