Приказки без край...

Приказки без край...
Снимка: Приказки без край

Приказки без край и НХА реализираха своя втори проект за естетизация на болничната среда в "Клиника по педиатрия и детска кардиология" в Национална Кардиологична болница - София.

Проектът и реализирането му са изпълнени от доц. д-р Арсен Минков и доц. д-р Величка Минкова, преподаватели в катедра „Дизайн за детската среда“ в Националната Художествена Академия.

Коридорът е декориран с весели и причудливи изображения на клоуни, съпроводени от изображения на цветя, пеперуди, птици и животни на фона на функционално и модерно решен болничен интериор.

Тяхната задача е да провокират детската психика към положителни емоции и преодоляване на чувството за страх, което обикновено съпровожда престоя на децата в болничната среда.

Цветовите решения на декоративните композиции се основават на колоритна динамика и добре балансиран контраст. Тази цветност преминава в декорацията на стаите за лечение и болничен престой.

Преградните витрини в преходните помещения на залите за най-малките пациенти са изпълнени с весели образи на усмихнати слънца, звезди, летящи балони и животинки.

В болничните стаи са разположени декоративни пана, представящи образност близка до детското възприятие.

Проектът предвижда изпълнението на декорации и в залата за игра и занимания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти