Приказка за лека нощ

Приказка за лека нощ
Снимка: netinfo

Веселина Тодорова

На всеки родител му се налага да разказва приказка преди лягане, но не винаги вдъхновението е на лице. Разбира се, книжките ни идват на помощ, но понякога детето ни иска да чуе нещо различно. Но как да постигнем това?

Като се придържаме към интересите на детето - камиони, феи, принцеси, пързалки - все неща, които малкото ни съкровище обожава. Една интересна история, в която може и любимото му плюшено мече да е главният герой, обезателно ще му хареса.

Като направим историята кратка - не е нужно да създаваме приказка, която да съперничи на "Изгубени" или "Дързост и красота". Вниманието на децата може да бъде задържано за кратко, за това и приказката трябва да е кратка. Придържайте се към основните моменти - появата на проблем, малкият проблем става голям проблем и накрая - неговото решение. Не се притеснявайте, ако повтаряте приказката няколко пъти. Това означава, че детенцето ви я харесва.

Като разкажем някоя от любимите ни приказки от детството - въпреки че на нас да ни се струват стари, за децата те ще са достатъчно нови. Припомнете си защо сте ги харесвали като малки. Няма начин малкото човече да не се влюби в приказки като "Червената шапчица", "Малката русалка", "Лебедово езеро" или "Хензел и Гретел".

Като вплетем в историята си някаква поука - това е най-лесният начин да накараме детето да се замисли над постъпките си през деня. Ако то не споделя играчките си с другите деца или не е много общително, може да създадете такава история, каквато би могла да го подтикне да споделя играчките си или да бъде по-общително.

Като създадем приказката заедно с детенцето - защо не се опитате да създадете заедно приказката? Може да започнете по ред да разкажете приказката, като всеки един от вас добави по нещо. Така може да се получат и няколко различни приказки.

Каквото и да направите, не забравяйте, че това е един много специален ритуал, който децата обожават. Така вие ставате по-близки с тях и им помагате да откриват света с лекота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти