Позитивите от това да си родител

Позитивите от това да си родител
Снимка: netinfo

Всеки човек, който има деца ще ви каже, че да си родител не е никак лесна задача. Имаш по-малко свободно време, по-малко пари за себе си и много нови отговорности.

Различните хора по различен начин се справят със задачата да бъдат майки и бащи, но ето няколко от положителните страни на това да си родител.

Второ детство
Точно така, когато имаш деца ти се налага да си играеш и да гледаш филми заедно с тях, да изслушваш детските им монолози, да ги разбираш и подкрепяш. Това е идеален начин отново да се превърнеш в хлапе и да изживееш радостта от това още веднъж.

Самотни никога повече
Няма как да имате деца и да бъдете самотни, даже напротив - ще забравите за времето, в което сте оставали насаме със себе си. Може да бъдете сигурни, че това положение има и своя чар. Винаги ще има кой да ви прегърне и да ви даде целувка, да хване ръката ви и да тръгнете заедно, да ви се усмихва и да очаква с широки очи да му обърнете внимание.

Превръщате се в герой
По-малките деца със сигурност гледат на вас като на техния герой. Все пак вие сте човекът, който винаги им помага, който е до тях и който се справя с всичко (или поне в техните очи е така).

Гордост
Едва ли има родител, който да не се гордее с децата си. В очите на майката и таткото тяхното дете е най-хубавото, най-умното и най-милото същество на света и това е напълно нормално. Децата винаги са повод за гордост.

Мъдрост
Много хора се притесняват, че не са достатъчно подготвени, за да бъдат родители, че няма да могат да отговарят на детските въпроси и че нищо не знаят за това как се гледат деца. Те забравят обаче, че както децата се учат от родителите си, така и възрастните научават редица неща от малчуганите.

Безусловна любов
Това е може би най-ценното, което даваме и в същото време получаваме от децата - истинска, невинна и безусловна любов. Само един родител може да усети този тип обич, която изпълва цялото ти същество и сякаш прелива като фонтан от радост.

Със сигурност има още редица положителни страни на това да бъдеш родител. Може да споделите вашето мнение с нас на Edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти