Подсичането може и никога да не е проблем на вашето бебе!

Подсичането може и никога да не е проблем на вашето бебе!
Снимка: netinfo

Майчинските трепети, особено когато една жена роди за първи път, са безбройни. Сред новостите, с които всяка от тях неминуемо се сблъсква, са и всички ритуали по обгрижването на бебето – къпане, повиване, обличане. Един от тях обаче се откроява като предизвикателство, което стои пред майките дълги месеци – как да поддържат зоната около пелените идеално суха и чиста. Едва ли има майка, която да не се е сблъсквала с явлението „подсичане“ и да не се е ужасявала от вида на бебешката кожа в тези моменти – яркочервена и очевидно болезнена за малкото същество.

За да бъде предотвратена тази неприятна ситуация, всяка майка се старае да поддържа детето си сухо и чисто и да използва най-добрите продукти за превенция. Дори и тогава обаче може да се случи бебето да се подсече и когато това се стане, е добре да знаем какво може да ни помогне.

Като начало, добре е да знаем, че бебешката кожа е толкова нежна и деликатна, че буквално за минути може да реагира на влага и замърсяване. Особено когато бебето е новородено, пелените му трябва да бъдат сменяни много често и при всяка смяна да бъде нанасян подходящ крем, който да защитава епидермиса. При толкова често нанасяне е важно да сте сигурни, че избраният от вас продукт съдържа максимално много полезни и естествени съставки и че в него няма консерванти, оцветители и парфюм. Оставете кремовете, които ви миришат хубаво – това може и да е приятно за вас, но не носи ползи за бебешката кожа.

Една от най-добрите и гальовни формули, удачни за употреба в тази деликатна зона, е тази на масло във вода – тя осигурява достатъчно високо ниво на липидни вещества, и, особено ако е комбинирана допълнително с успокоителните сили на вещества като ланолин и декспантенол, се превръща в идеално средство за предотвратяване на подсичането. Такъв тип унгвенти образуват ефикасен слой, който защитава кожата от влага и замърсяване и не позволява да възникнат инфекции, а при вече настъпил проблем, много бързо подпомага естественото възстановяване на кожната цялост.

Разбира се, освен употребата на продукт е много важно да се спазват и някои задължителни хигиенни принципи при смяната на пелените. Добре е да забравите за мокрите кърпички – те са много удобни за употреба, но най-добре ги оставите за ситуации, в които нямате достъп до топла вода. Мийте бебешкото дупе с топла вода и с подходящ препарат, когато това го налага, и винаги, когато можете, оставяйте кожата да „подиша“ без пелени – бебето също ще е много щастливо от това. Сменяйте пелените често и преди слагането на следващата пелена се уверете, че кожата е суха – чак тогава нанесете подходящия крем!

Снимка: netinfo

А ако все пак ви се наложи да ползвате продукт за овладяване на вече възникнала инфекция, потърсете такъв, който да съдържа декспантенол, ланолин и никакви консерванти, оцветители и парфюм. Обикновено такива продукти могат да се ползват и при проблем с разранени зърна – състояние, с което се сблъсква почти всяка жена, която започва да кърми. По този начин ще гарантирате бързо възстановяване на кожата, така че и вие, и бебето ви бързо да забравите за този неприятен проблем и да се радвате един на друг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти