Нека не игнорираме таткото

Оставете децата с баща им
Снимка: netinfo

Много жени избягват да оставят децата изцяло на грижите на таткото, защото се притесняват, че той няма да успее да се справи. Това обаче води до вредния навик малчуганите да са навсякъде залепени за полите ви и няма отърваване от тях, a мъжът да свикне, че само вие ще поемате грижите за децата.

Затова променете тактиката и нарушете съботното спокойствие на таткото. Оставете хлапетата на мъжа ви, а вие излезте на разходка с приятелки или направете нещо, което сте искали отдавна, но все не ви е оставало време.

Разбира се, преди да тръшнете доволно входната врата зад себе си, е необходимо да дадете някои стриктни заръки на объркания татко.

Като начало той ще ви убеждава как гледането на децата е лесна работа и няма нищо страшно и сложно. Вие все пак му припомнете, че малчуганите изискват непрекъснато внимание. Ако си мисли, че ще гледа мача и от време на време ще хвърля по едно око на детето, просто да забрави.
Предложете няколко игри, на които могат да си играят.

След това се уверете, че таткото ще има бърза връзка с вас - заредени батерии на мобилните телефони и тн.

Може и да оставите предварително направена от вас храна за детето и да ограничите по този начин кулинарните експерименти на мъжа си. Ако той обаче се е доказал като майстор кулинар и готви в пъти по-добре от вас, насърчете го да се развихри в кухнята и да сътвори вкусни гозби не само за децата, но и за вас.

Най-важното е да не подценявате мъжа си и да го насърчавате да прекарва време с малките. Не забравяйте, че никой не е съвършен и всеки прави грешки, затова вместо да го хокате, че е нахранил детето с вафла или чипс или са си играли по-бурно и са разхвърляли къщата, се замислете, че все пак той му е баща.

За отглеждането на децата са нужни двама. Таткото също трябва да е наясно как се гледат децата и какво ви коства на вас всеки ден да ги обгрижвате, възпитавате и забавлявате. Той също трябва да е подготвен да остане сам с хлапетата и да прекарва достатъчно много време с тях.

Това е важно за децата и оформянето на техните представи за живота и взаимоотношенията между хората. Не бива детето да свиква единствено с майка си и да мисли, че само тя може да му помогне и само от нея да очаква да му сипе да яде или да му върже връзките на обувките.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти