Новата онлайн платформа, с която родителите могат да бъдат по-спокойни за децата си

майка дете лаптоп
Снимка: iStock

Новият уебсайт за бъдещи и настоящи родители „Ох, на мама!“ е разработен от една от най-големите дигитални медийни и технологични компании у нас – Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп.

Повече за проекта разкават в предаването „Събуди се“ главният редактор на „Ох, на мама!“ Вяра Иванова и педиатърът д-р Павлина Андреева.

„Платформата е разработена от страхотен екип от професионалисти от Нетинфо и много добре подбран екип от медицински специалисти. Важно е да подчертая две неща, които ни отличават от останалите подобни платформи. Първото е самата идея, с която започнахме, а тя е мисълта за крайния потребител. Как търси информация? Как я употребява? Как да бъдем полезни? Как да спечелим доверието му? Което е най-важното в огромния информационен поток. И тук идва второто много важно нещо, с което стартирахме и продължаваме, а това е работата с голям екип от специалисти, със страхотни многоуважавани педиатри, каквато е и д-р Андреева, акушер-гинеколози, детски психолози. Всичко това ни дава самочувствието, че ще бъдем полезни на потребителите“, разказва главният редактор на новата платформа.

„Най-практическото и полезно нещо в сайта е фактът, че всеки потребител може да създаде свой личен профил, където да упомене на кой етап от живота си се намира в момента. Дали чака дете, дали иска да има дете, дали вече има дете, или очаква второ. Чрез тези данни, които получаваме от всеки един потребител, ще може да изпращаме към него персонализирани статии съобразно неговите нужди. Регистрацията е много лесна. Платформата е активна от средата на месец май“, допълва тя.

„Когато в едно семейство се роди дете, въпросите са хиляди. Затова ние ще се постараем да отговорим достоверно и научно на всеки един от тях. Още повече, че не е лесно да си майка в съвременния свят. Младите майки са обсипани с огромен брой информационни потоци и се чудят на какво да вярват и на какво не. Трябва да признаем, че много от информацията не е съвсем коректна. Затова в този сайт всичко ще бъде проверявано. Дори когато се използват чужди източници. Преди да бъдат пуснати, ще бъдат консултирани с лекар, защото може да има грешки и в превода, и в тълкуването на някои медицински сайтове. Аз, като практикуващ лекар, общо взето съм ориентирана към какво се интересуват майките и ще се постарая информацията да бъде актуална. Смятам, че най-правилният подход към всяко дете е индивидуалният. Децата са различни!“, пояснява д-р Андреева.

„Темите, които вълнуват потребителите най-много до момента, са въпроси, свързани със забременяването. Проблем, с който се сблъскват много млади хора в днешно време. Други въпроси са свързани с появата на първите зъбки, първите думи. Ще предложим цялата гама от информация. От самата мисъл, че някой е готов да стане родител, през всички тези първи трепети до първите училищни вълнения. Сайтът има много любопитни приложения – именник, с който ще помогнем на родителите да измислят име на своето бебе, калкулатор за термина, калкулатор за тегло при бременността и много други“, пояснява Вяра Иванова.

„Когато родителите са спокойни, че винаги могат да направят справка за развитието на детето си, то самото се развива по-добре“, категорична е д-р Андреева.

Още за „Ох, на мама!“ вижте във видеото по-горе.

ох на мама
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти