Няколко съвета за кърмещите майки

Няколко съвета за кърмещите майки
Снимка: netinfo

Нищо не може да замести майчината кърма, факт.

Много майки обаче се притесняват, че нямат достатъчно кърма или тя не е хранителна и бебето остава гладно, или пък че се разваля бързо след като я изцедят.

Що се отнася до вкисването на майчиното мляко, не се притеснявайте. След изцеждане и сипване в шише, може да забележите образуването на бял слой отгоре и синкав оттенък отдолу. Това не означава, че кърмата ви е негодна за употреба.

Цветът на кърмата се отличава от този на прясното краве мляко и това проличава особено ясно, когато тя се събира.

Кърмата изглежда жълтеникава или синкава, но нека това не ви притеснява. Майчиното мляко е годно до осем часа при стайна температура, до седмица в хладилника и до максимум шест месеца в камерата.

Що се отнася до малкото кърма и поощряването на образуване на повече такава, забравете за клишетата. Бозата и прясното мляко няма да ви дадат повече кърма.

В бозата има прекалено много консерванти, оцветители и подсладители, което не е изобщо полезно за вас и бебето, освен това може да предизвика колики.

Кравето мляко от своя страна също съдържа стабилизатори, благодарение на които е годно до половин година след опаковането си. Освен това може да има алергенно действие и не е подходящо за вас и детето.

Кърмещите жени трябва да консумират продукти, богати на лактогонни. Такива са орехи, бадеми, овесени ядки, червен лук и праз. Освен това има специални лактогонни чайове, които са достъпни в аптеките.

Особено важно е майката да е спокойна, докато кърми, да избягва стреса и излишните нерви. Добре е да кърмите колкото може по-дълго, дори и бебето вече да е захранено.

Майчиното мляко притежава незаменими и много необходими хранителни съставки за вашето дете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти