Нестандартна инициатива ще помага на учениците по математика

Нестандартна инициатива ще помага на учениците по математика
Снимка: netinfo

Ако питаме 10 ученика кой предмет в училище ги затруднява най-много, то най-често срещаният отговор ще бъде математиката. Важният предмет е сила за едни, но мъчение за други особено когато става дума за геометрия, например.

От Образователен сайт №1 на България, Уча.се, са наясно с това и са решили да помогнат на учениците по нов и много нестандартен начин – чрез първия по рода си у нас дванадесетчасов онлайн математически маратон.

„12 часа ще решаваме твоите задачи“ е името на най-новата инициатива на образователния портал, която ще позволи на всички желаещи ученици да зададат своите въпроси лично на основателя на сайта Дарин Маджаров. В продължение на 12 часа той и дългогодишната учителка по математика Ваня Захариева ще решават задачи в жива видео връзка във Facebook страницата на Уча.се.

Своеобразният математически маратон ще се състои на 5 март (неделя) и ще започне от 12 часа на обяд. Ваня Захариева е учител по математика вече над 34 години, преподава Математика и „Информационни технологии“ и има I квалификационна степен.

Всички почитатели на образователен сайт №1 на България, които изпитват затруднения с определена задача, ще могат да я предложат в коментар под видеото и съответно да получат решението с обяснение по време на сесията на живо. Няма ограничение за подаването на задачи.

Те могат да бъдат от материала от 1. до 12. клас. Всичко, което трябва да направят учениците, за да се включат в маратона, е да харесат страницата на Уча.се във Facebook и да предложат интересна задача.

От Уча.се се надяват, че нестандартната инициатива ще успее да докаже, че математиката все пак не е чак толкова трудна, а също и че благодарение на социалните мрежи и новите технологии днес ученето може да бъде много забавно и приятно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти