Неприятни моменти за всяка майка

Неприятни моменти за всяка майка
Снимка: netinfo

Да стане майка определено е най-голямото щастие в живота на една жена.

Появата на бебе на бял свят носи изключителна радост за родителите, но има и няколко неприятни страни.

Децата като малки са много сладки и все пак, сред всичките въздишки на радост се чуват и оплаквания.

Ето няколко от по-неприятните случки, с които всяка майка се сблъсква.

Пълен памперс с.... все миризливи неща
Детето ви се усмихва очарователно и вие просто не може да спрете да го гушкате и целувате, когато в един момент то става леко замислено и със съсредоточена физиономия, а вас ви лъхва изключително неприятна миризма на пълни бебешки пеленки. Не е приятно, но няма как. Това е част от физиологията и даже трябва внимателно да следите за консистенцията, тъй като това е един от най-добрите индикатори какво се случва в организма на вашето бебе. Но не променя факта, че е неприятно дори да се говори за това.
Особено криво се получава, когато разберете, че бебчето ви е напълнило памперса точно преди да излезете от вкъщи и трябва да се върнете, да го измиете и преповиете.

Храната се връща по пътя, по които е дошла
Причините за повръщането при децата са много, но винаги е неприятно, когато се случи. Отново имаме на лице кофти аромат и консистенция, която незабавно трябва да бъде почистена. С чистенето идва и прането, а понякога и изхвърляне на любими ваши дрехи.

Лошото при повръщането е, че почти винаги то означава, че нещо в организма на детето ви не е наред и това ви докарва притеснения и грижи за здравето на малкото създание.

Сополите
В един момент те сякаш са навсякъде - по лицето на хлапето, ръцете и дрехите му, на вашите дрехи и по вашите ръце... Не е приятно, но няма как. Секретът от носа трябва да бъде премахнат, а когато детето не може да си издуха нослето само, остава на вас по някакъв начин да отстраните сополите. Има специални уреди на принципа на прахосмукачката, които вършат тази работа, но децата не са очаровани от тях и се съпротивляват с писъци срещу прилагането им.

Бъдещ артист
Знаете, че това ще ви се случи, но се успокоявате, че вашето дете е различно и няма да ви го причини. Някак си изглежда прекалено нереално. Докато не видите рисунките по стената... Шарени, безразборни и определено прекалено големи, за да ги игнорирате. След това идва чупенето на любимите ви вази, парфюми и сервизи, съсипване на дрехите или козметиката ви и непрестанното притеснение, че ако се обърнете само за момент ще се наранят сами без да искат.

Това са част от неприятностите от ежедневието на майките и със сигурност могат да добавят още много. Хубавото е, че в един момент спират да ви правят впечатление и радостта от това, че сте родители ви радва повече, отколкото малките негативи.

Децата са и тревога, но щастието, което ви носят е в пъти повече. Емоциите около първата крачка, зъбче, дума и беля изтриват на мига тревогите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти