Изградете добра комуникация с учителя на вашето дете

Училищната среда е тази, която основно влияе върху развитието на децата
Снимка: БГНЕС

След като децата ни тръгнат на училище на практика времето, което прекарват с нас се стеснява още повече. Но за да сме наясно какво се случва с тях в класната стая трябва да изградим и поддържаме постоянна кореспонденция с преподавателите им.

Повечето родители обичат да говорят с охота за децата си, както впрочем и самите учители. Затова преди да си насрочите среща с преподавателя на хлапето ви, е важно да нахвърляте темите, които ви интересуват, за да не губите излишно време в безполезни въпроси. Ето и някои от най-вълнуващите питания:

1.Какви са очакванията от класа и в частност от това, което искате да постигне вашето дете?
2.Как учителят оценява социалното и емоционално развитие на детето ви? Говори ли много и лесно ли общува с другите си съученици? Само ли играе или предпочита груповите активности?
3.Как върви усвояването на учебния материал и дали учителят забелязва някакви специфични умения, които трябва да бъдат доразвивани във вашето хлапе? Или съответно, кои са проблемните му предмети и етапи на развитие?
4.Какво аз като родител мога да направя извън класните занимания, за да подобря работата на моето дете в училище?

Търпимост и разбиране
Ако детето ви има проблем с поведението или оценките, разберете, че учителят не винаги ще може да разреши дадена ситуация за нула време. Важно е той/тя да работи в тандем с вашето дете, както и да се консултира с останалите преподаватели, за да се изгради по-цялостна представа за проблема и тогава да се изготви план за действие. Ако и след тези стъпки няма подобрение, вече може да се консултирате и с директора на училището.

В близък план
Не разчитайте само на родителските срещи, за да споделите дадена тревога или възторг от ученика вкъщи. Търсете преподавателя за честна дискусия винаги, когато усетите нужда от това. Споделяйте с него/нея своите наблюдения и давайте обратна връзка относно прогреса на детето ви. Включвайте се като доброволци в различни активности, които се организират от училището на вашия син или дъщеря, за да надзърнете отблизо как прекарва той/тя времето си сред връстници и учители.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти