На какво се дължи затлъстяването при подрастващите

А вие грижите ли се за теглото на вашите деца
Снимка: Thinkstock

Масовото затлъстяване при тийнеджърите е факт. На какво се дължи то всеки знае – на приемането на прекалено много нездравословна храна и липсата на движение.

Оказва се, че момичетата са по-обездвижени от момчетата , а масово на децата не им се събира дори час физическа активност на ден.

Вместо това те са обсебени от телевизията и компютрите.

Различни изследвания установили интересния факт, че не винаги гледането на телевизия е противопоказно. Много от децата се мотивират да спортуват именно благодарение на различни телевизионни предавания и репортажи.

Все пак, проблемът със затлъстяването на децата остава. На Острова всяко трето дете е с наднормено тегло, като данните не са много по-различни за останалите страни в Европа. Що се отнася до САЩ, там положението е най-зле.

Специалистите посочват, че решението на проблема не се крие единствено в увеличаването на часовете по спорт в училище. Важен е хранителният прием.

Докато децата се хранят с некачествена храна, полуфабрикати и прекаляват със захарта, няма как родителите да очакват  нещата да се подобрят.

Децата в днешно време са много по-заплашени от развиването на диабет тип 2 и редица други заболявания, затова трябва да се подходи сериозно и отговорно към режима им на хранене и спортуване.

Поне през три дена от седмицата страдащите от наднормено тегло трябва да правят упражнения, а отделно на това да спазват подходящ хранителен режим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти