Младите живеят по-трудно

Възрастови междуособици
Снимка: Thinkstock

Днешният живот е по-тежък в сравнение с този преди 40 години. С това са съгласни и младите, и техните родители според ново европейско проучване, цитирано от британския сайт "Dailymail.co.uk".

В допитването са участвали 4000 души от различни поколения, като 68% от интервюираните споделят, че хората между 20 и 30 години живеят в много по-голям стрес и бедност от родителите им.

Въпреки навлизането на новите технологии и все повечето удобства в начина на живот, младите се оказват по-нещастни от техните предшественици.

Експертите допълват, че несигурността в намирането и запазването на работата и редовното теглене на кредити кара днешното поколение да живее в постоянна несигурност.

Нивото на стрес у младите е скочило с два и половина пъти през последните 3-4 десетилетия.

Данните разкриват, че подрастващите днес са прекалени материалисти и искат да забогатеят бързо, а когато видят, че това не е толкова лесно, изпадат в депресивни състояния.

Ако говорим за прилика между мъжете и жените на 20 и тези на 50 години, то и при двете възрастови категории намирането на постоянен и стабилен партньор остава водещо житейско желание.

Сключването на брак пък вълнува едва 25% от подрастващите, докато преди 40 години над 55% от младите са държали да имат законен съюз с човека до себе си.

Междусъседските отношения в днешно време са много по-хладни, сравнени с тези преди няколко десетилетия, като сега младите хора почти не общуват със своите съседи.

По отношение на количеството консумиран алкохол се оказва, че то не се е променило съществено при сегашната млада генерация и тази преди 35-40 години.

Хубавата новина все пак е, че се увеличава броят на индивидите между 20- и 30-годишна възраст, които живеят по-здравословно и инвестират в бъдещето си посредством по-качествено образование и допълнителни квалификации.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти