Митове за зачеването

Митове за зачеването
Снимка: netinfo

В живота на човек има редица позитивни обрати, а ако говорим за нежния пол, то положителният тест за бременност (с редки изключения) е една от най-умиляващите емоции за жената.

До този сюжет обаче не винаги се стига лесно, защото опитите за зачеване могат да се окажат доста изтощителен и напрягащ период за не малко двойки. Това никак не значи, че имате сериозен гинекологичен проблем, а най-вероятно бъркате в подхода.

* Всъщност правенето на повече секс не винаги означава, че ще забременеете по-бързо. Специалистите препоръчват интимните контакти да се случват през ден, докато трае овулацията. Идеята е да има достатъчно време, в което мъжките полови клетки да могат да се възпроизведат.

* Мисионерската поза далеч не е най-ефикасният начин да заченете. Сменяйте позициите, но избягвайте тези, при които сте изправени или седнали, защото гравитацията ще затрудни предвижването на сперматозоидите към яйцеклетката.

* Поредният мит е свързан с това, че ако по време на зачеването сте изпитали оргазъм, то това е знак за предстояща мъжка рожба. Тази връхна телесна възбуда няма нищо общо с пола на бебето, а показва единствено радостта ви от сексуалния акт.

Така че не слушайте безбройните съвети на близки и далечни, живейте в присъствието на по-малко стрес и нещата ще си дойдат на мястото след около девет месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти