Майката, която може да се справи с всичко

Майката, която може да се справи с всичко
Снимка: Thinkstock

Да си жена, да си майка на 3 деца, да градиш кариера, да пишеш, да живееш...

Всички тези неща наистина звучат несъвместимо. Не и за Лори Пейс, майка, чиято история сърдечно ни трогна.

Затова решихме да споделим с вас изповедта на една силна дама, която е намерила начин да бъде щастлива и успешна, въпреки развода си, въпреки трудностите и безбройните задачи, които трябва да преодолява ежедневно.

Ето го и разказа на Лори:

„Не познавам никой друг като мен.

Имах 3 деца, живеех с мъж, с когото бракът ни не вървеше никак добре.

Още от малка мечтаех да създавам увлекателни истории, които да издавам под формата на романи. Но напрежението, което обществото и родителите налагаха върху мен, ме принуди да завърша специалност „Финанси“ и да стана борсов посредник. Затова, когато реших да сложа край на кариерата си и да остана вкъщи, отглеждайки децата ми, мислех, че животът ми е приключил.

Признавам, че да съжителстваш в неудовлетворяващ брак, ме измори физически и психически. Чувствах се отегчена у дома, като единственото, което правех, бе да се грижа за децата. Усещах се изгубена и не знаех накъде да вървя. Нуждаех се от нещо ново, нещо, което да ми позволява да бъда отдадена на майчинството, но и да ми позволи да опозная и развия своята креативна творческа страна. Така създадох своя блог "Ден в света на майчинството" (adayinmotherhood.com).

В момента животът ми е точно такъв, какъвто винаги съм си мечтала да е. И никога не съм се чувствала по-щастлива и удовлетворена от живота си.

Пет години след първата ми авторска статия в блога, вече съм разведена и работя на пълен работен ден - като писател, от вкъщи. Мога да разпределям часовете си за работа, да отделям време за децата в средата на деня, когато имат нужда от мен, да им направя нещо за ядене и да продължа с работата. Понякога сякаш съществувам в един непрестанен хаос и върша 1000 неща едновременно, но хубавото е, че именно аз (и само аз) решавам кое да свърша първо и кое да отложа за по-късно.

Истината, според мен, е, че именно днес майките повече от всякога имат свободата да избират. И мое лично мнение е, че самотните жени притежават невероятната способност да подреждат правилно и смислено живота си (и то много по-добре от мъжете, които живеят без половинка).

Задавам си въпроса дали е аномалия, че все още не съм срещнала друга самотна майка, която (като мен) балансира с работата, финансовите си постъпления и децата? Мисля си, че това, което направих аз, е един чудесен начин да се отдадеш на кариерата и личния си живот едновременно, без едно от двете начинания да страда за сметка на другото.

Сигурна съм, че ако и други майки тестват моя модел на работа – като родител и професионалист, ще останат удовлетворени от този начин на живот.

А кой би бил по-подходящ за него от една майка, която иска да бъде успешна и щастлива?“

Споделете с нас. Мислите ли, че и вие бихте могли да бъдете от майките, които могат да справят с всичко? Да или не? И защо?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти