LOVEGUIDE и доброволци от клуб С.У.П.Е.Р. отбелязват Свети Валентин с часове по здравно и сексуално образовние на ученици и акция в столичен мол

LOVEGUIDE и доброволци от клуб С.У.П.Е.Р. отбелязват Свети Валентин с часове по здравно и сексуално образовние на ученици и акция в столичен мол
Снимка: netinfo

LOVEGUIDE e финалист в първото издание на "ПРОМЯНАТА" - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация "Промяната", част от Reach for Change

На 14 февруари екип на LOVEGUIDE ще проведе часове по здравно и сексуално образование на ученици от столичното 8 СУ "Васил Левски". Те са част от стартиралата през втория учебен срок кампанията за здравно и сексуално образование Surecheck4sex на LOVEGUIDE и Surecheck. Близо 3000 ученици на възраст от 12 до 18 години от цялата страна ще имат възможността да се включат в тези часове до края на учебната година. Целта ни е да запознаем тийнейджърите с най-важните теми, които ги вълнуват на тази възраст и са свързани с промените в тялото, отношенията, връзките, приятелствата, хигиената, здравето и безопасния секс.  

Защо започнахме тази кампания?

България е в челото на всички негативни статистики, свързани със сексуалното здраве на младите хора. Причините са, че здравното образование не е част от задължителната училищна програма, а вкъщи сексът традиционно е тема табу. Децата не получават подходящата информация. Те се учат на принципа проба-грешка, от връстниците и порното, заливащо ги отвсякъде. “Ние от LOVEGUIDE сме убедени, че когато тийнейджърите получават надеждна и проверена информация по тези важни теми, те ще бъдат по-здрави, по-уверени и по-щастливи в отношенията помежду си.”

Как протича тя?

Екипът на LOVEGUIDE приема покани за посещения в училища от цялата страна и провежда образователни лекции в Часа на класа или в друго предложено от учителите време. “Предварително съгласуваме с учителите и училищните психолози какво според тях е най-важно да разкажем на учениците, какви са особеностите на класа, кои са най-често повдиганите от децата въпроси. Съобразяваме темите, за които говорим, с възрастта на учениците и най-важното - начинът, по който поднасяме информацията, е позитивен, прост, открит и приятелски.”

Кой може да се включи в кампанията?

Екипът на LOVEGUIDEще посети всяко училище, което има желание да проведе часове по здравно и сексуално образование за учениците от 6 до 12 клас. Посещението е абсолютно безплатно, учителите трябва само да се свържат с нас като изпратят мейл на info@loveguide.bg.

Кампанията ще продължи до края на учебната година.

Създадохме и малка книжка Наръчник на тийнейджъра, която ще получи всеки ученик, който ще се включи в кампанията или може да се чете и сваля безплатно като PDF от нашия сайт.  

LOVEGUIDE е интерактивна платформа, която има за цел да компенсира липсата на сексуално образование в българските училища. Освен онлайн, тя достига до тийнейджърите и чрез разнообразни обучения, провеждани в цялата страна. А в YouTube канала ни LoveGuide всяка седмица имаме нова тема, свързана с любовта, секса и отношенията между хората. За да помогнем на тийнейджърите да направят своите информирани избори за здравето и личния си живот.

И още – в деня на любовта заедно с доброволци от клуб С.У.П.Е.Р. ще раздадем над 600 информационни материали какво е ХИВ/СПИН, как и къде да се изследваме, как може да се заразим и най-важното – как да се предпазваме. За да сме здрави и щастливи не само в деня на любовта, а и през целия ни живот. Също така ще имаме и мобилен бус на КАБКИС за анонимно тестване на ХИВ/СПИН, където всеки желаещ ще може да се изследва. Подготвили сме и други изненади, не ни подминавайте! Акцията ще се проведе в Paradise Center.

LOVEGUIDE е един от финалистите в първото издание на ПРОМЯНАТА 2014/2015, най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната", част от мрежата на Reach for Change.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти