Любимият сезон издава характера

Любимият сезон издава характера
Снимка: Thinkstock

Припомняме ви една любима статия на нашия педиатър д-р Андреева за сезоните и характерите (бел. ред)

Всеки човек си има любим сезон, през който се чувства най-комфортно, най-енергичен и щастлив.

Разбира се, всеки сезон си има своите прелести и недостатъци, но някои от тях ни привличат неудържимо. И то не само заради отпуските и ваканциите.

Според психолозите, ако разберете кой е любимият сезон на човека до вас, можете да разберете много, дори скрити черти на характера му.

Любителите на лятото са хора с неудържима енергия. Родени за лидери, главите им са пълни с множество идеи и планове, а грандиозните мисли са тяхната стихия.

Те стават добри началници, мястото на подчинени никак не им се нрави.

Те обичат да командват, а не да слушат. Не се задържат дълго на едно място, разнообразието ги привлича като магнит, понякога в търсене на новото стигат до крайности.

Предпочитащите лятото са упорити, често до инат и винаги постигат своето. Рядко правят компромиси и то в разумни граници.

Верни и предани, способни на безумна любов. Тежко и дълго преживяват раздялата с любим човек, но когато си тръгнат, няма шест-пет, то е завинаги. Меланхолични, романтични, сантиментални, лесно се обиждат.

Но трябва да им се признае, че са верни приятели и съпрузи.

Почитателите на есента са хора на спокойствието и уединението. Могат да минат и без шумни компании. Имат малко приятели, трудно се разбират с много хора, а с нови трябва някой да ги запознае, те не правят първата стъпка.

Поради природната си сдържаност и скованост, понякога са склонни да злоупотребяват с алкохол, наркотици.

Любителите на есента са безнадеждни романтици. Но този сезон се харесва и на стеснителните, неуверени хора и затова са склонни към депресии и потиснато настроение. Характерът им е променлив като времето в есенните дни – от весело до мрачно без видима причина.

Хората, които обичат зимата са "скрити лимонки", не изразяват чувствата си, затворени, необщителни. Сурови като зимата хора, които знаят много добре какво искат.

Те преодоляват житейските несгоди със свити устни, без да се оплакват, търпеливо и настойчиво. Така постигат успех във всичко.

Въпреки че техните чувства са много силни, те ги пазят от околните, не говорят много и не показват емоциите си. Не изразяват открито и мнението си, правят го, само ако ги помолят.

Избират внимателно приятелите си и много ги ценят, но броят им не е голям.

В повечето случаи са материалисти, ценят комфорта, както своя, така и на другите.

За уюта си са готови на всичко. Не прощават предателството и изневярата. Като всички сурови хора лесно понасят трудностите.

Любителите на пролетта са като нея самата, весели, безгрижни, лекомислени, с мек характер и благ нрав. Рядко изпадат в отчаяние и обикновено са душата на компанията. Падат си по авантюрите и са интересни за околните.

Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно.

Рядко стават лидери, не са толкова амбициозни, но за сметка на това с възторг приемат идеите на другите и с увлечение ги следват.

Но те не са способни на всеотдайно приятелство, защото отговорността им е чужда.

Лекомислието им води до разсеяност, а тяхното веселие им позволява да се отнасят несериозно към проблемите на другите.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти