Практическата страна на Хелоуин

Хелоуин е още един есенен повод за приятно прекарване
Снимка: EПА/БГНЕС

Всъщност Хелоуин се заражда още в келтски времена, защото точно в края на октомври въпросните древни племена празнували своята Нова година. Те вярвали, че на тази дата мъртвите се пробуждат и навестяват Земята, за да търсят живи тела, в които да се вселят.

Но стига с тези страховити истории, тъй като в наши дни нощта между 31 октомври и първи ноември е още един повод да се позабавляваме подобаващо, влизайки в ролята на някой друг персонаж. По традиция на празника в католическите страни се носят стряскащи костюми, правят се тиквените фенери и се навестяват съседите, които раздават бонбони и сладки на малките деца, за да не станат "жертва" на техните шеги.

Сега обаче нека се обърнем и към практичната част, свързана с ''нощта на духовете'', за да загатнем няколко идеи, с които да подсилите веселото настроение на вашите хлапета.

* В това занятие ви трябват няколко листа черна или друг цвят по-тъмна хартия, различни по вид и дължина макарони и малко лепило. Оттук нататък развихрете фантазията на децата ви и си направете фигурки от макаронените изделия по ваш избор (но черепите и скелетите все пак са най-удачни за повода), залепете тестените части върху хартията и сте готови.

* Ето и още една ''призрачна хрумка'', с която да направите детско колие. Набавете си пергаментна хартия или друг вид прозираща материя. От нея си изрежете малки човечета във формата на призраци, нанижете ги на конец и украшението вече е налице, за да украси шията на малчугана ви. Още един вариант за герданче е това с изсушени или печени тиквени семки, които се нанизват една след друга.

* Няма как да минем и без главния герой в нощта на Все Светии, в чиято роля влиза тиквата. Освен традиционните фенери, тук може да поимпровизирате и да обагрите този зеленчук с каквито цветове и бои си поискате, а след това и да го посипете с брокатени частици. Един лакомствен трик е и този, при който може да купите безброй близалки и да ги забодете в тиквата.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти