Крехки като порцелан

Крехки като порцелан
Снимка: netinfo

Новородените бебета изглеждат много крехки и беззащитни и това до известна степен е така. Към тях трябва да се подхожда с внимание, нежност и търпение, а особено важен е начинът, по който трябва да се държат.

Самото гушкане на бебето е oт изключително значение, за да усети то вашата топлина и любов, да свикне с гласа и мириса ви.

Като искате да вземете бебето в обятията си, проверете първо дали по дрехите ви няма някакви копчета, ципове или аксесоари, които биха му създали дискомфорт като го притискате към тялото си. Излишно е да се споменава, че дрехите и ръцете ви трябва да са чисти.

Осигурете опора за главичката на новороденото. Може да го облегнете върху гърдите си, едната ви ръка да подпира гърба му, а другата да е под седалището. Мускулите на врата на новородените са слаби и им трябва време, за да укрепнат и да понесат тежестта на бебешката главичка.

Докато гушкате детето, може нежно да масажирате гръбчето му. Ако то страда от колики, това ще му се отрази добре. Внимавайте главата му да не се клатушка напред, тък като, ако брадичката опира в гръдния кош, може да се затрудни дишането.

Утешете малкото същество с ударите на сърцето си. Дръжте бебето плътно до себе си, като все пак внимавате да не го смачкате. По този начин то ще усеща ритъма на вашето сърце, това действа много успокоително, тъй като напомня за престоя му в утробата, когато е било под сърцето на майка си. Освен това така ще се чувства в безопасност.

Може да положите бебето напряко на тялото си. Добра позиция за успокояване на детето е да положите гръдния му кош върху отворената си длан. С другата си ръка разтривайте гръбчето му, за да улесните отделянето на евентуално задържания въздух.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти