Коя е най-добрата възраст

Сладкото лице на живота
Снимка: Thinkstock

Социологически данни разкриват, че 26-годишната възраст е посочена като най-удачната от повечето жени, които искат да станат майки за първи път точно в този период от своя живот.

Това се казва в международно проучване, цитирано от британския сайт "Femalefirst.co.uk". В анкетата са участвали 2000 родители, като една трета посочили, че след навършване на 26 години се чувстват достатъчно зрели и отговорни, за да се сдобият с дете.

От друга страна младата родителска възраст допуска по-голямо разбиране, общи интереси и съпричастност с проблемите на подрастващите вкъщи. Причината за това се обяснява с по-малката възрастова разлика (предполагаща по-сходен начин на живот между поколението на майката и бащата и това на техните наследници).

Близо 25% от запитаните жени започват да правят опити за зачеване преди да навършат 25 години, защото не са сигурни колко време ще мине, докато забременеят, а от друга страна се притеснявали да не родят прекалено късно.

Изследването показва, че болшинството от мъжете и жените държат да имат собствен дом, банкови спестявания и сключен брак, а чак след това да мислят за увеличаване на фамилията с нови членове.

Немалко двойки коментират, че искат да се реализират професионално и да попътуват по света, а грижите за децата да дойдат, след като се наживеят.

Около 20% от запитаните пък изобщо не планират да стават родители преди 30-годишна възраст, а 85% от жените започват да се хранят по-здравословно, да спортуват редовно и спират с тютюнопушенето с цел да увеличат шансовете си за по-бързо забременяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти