Когато личното семейно пространство е нарушено

Защитена територия
Снимка: Thinkstock

Над 25% от родителите се въздържат от публикуването на семейни снимки във виртуалното пространство, показва нова европейско проучване, цитирано от британския сайт "Femalefirst.co.uk".

Повечето от майките и бащите предприемат тази крачка заради все по-слабия контрол в споделянето на лична информация в социалните мрежи и това кой може да я проследи.

В анкетата са участвали 1312 родители над 25-годишна възраст, които имат най-малко едно дете вкъщи.

Близо 88% от запитаните притежават профил поне в една социална мрежа, като 69% от тях използват този онлайн комуникационен канал, за да поддържат отношения с приятелите си, а други 56% чисто и просто обичат да "шпионират" профилите на своите познати.

Експертите допълват, че многото и неясни ограничения, които самите ние можем да наложим на своите акаунти чрез настройките във "Фейсбук", за да не са достъпни нашите профили до непознати – объркват повечето потребители и те не знаят с точност коя част от личните им данни е защитена и коя не е.

Близо 62% от запитаните мъже и жени постоянно качват фамилни фотоси в профилите си във "Фейсбук", а 47% предпочитат да се доверят на "Туитър" или "Инстаграм" за тази цел.

Болшинството от майките и бащите смятат, че техните деца трябва да започнат да използват социалните мрежи, когато навършат 15 години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти