Когато детето проходи

Когато детето проходи
Снимка: netinfo

Прохождането на детето е изключителен момент и родителите винаги тръпнат в очакване да видят първите крачки на малчуганите си.

Според статистиката, децата прохождат след 13-я месец. Разбира се, всичко е индивидуално. Затова, както може да проговори по-рано, така е напълно възможно да проходи малко по-късно. Помнете, че не бива да сравнявате вашето дете с останалите и да искате то да ги изпревари в развитието си, защото е по-добро, или да се притеснявате, когато малко изостава.

Прохождането е от изключителна важност за детето, тъй като то създава нови връзки между мозъчните неврони. Бебокът започва да мисли - "Къде да се хвана? Как да стигна до там? Как да се изправя, след като паднах?", мозъкът му се развива, както и чувството да се справя сам. Важно е вие винаги да сте до него през този период, за да му помагате и да предотвратите лоши падания и наранявания.

След като детето има вече няколко месеца опит с ходенето, е добре да го оставяте да се изправи само или поне да не го вдигате веднага щом падне. То трябва да усвои способността и психическата нагласа да търси начин да се изправи.

Когато детето е вече на годинка, е по-добре да избягвате да го возите в количка. Нека ходи само, да заздравява краката си и опорно-двигателния апарат. Понякога е разбираемо да бързате и да ползвате количката, заради удобството й.

Все пак помнете, че е важно малчуганът да развива моторните си способности и да бъде активен. Крачетата му може да са малки и къси, но са здрави и издръжливи, и не бива да живее с нагласата, че вечно някой ще го бута в количка или носи на ръце.

Ако ще излизате на дълга разходка, вземете количката и не рискувайте детето да се умори и да се наложи да го носите на ръце.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти