Кога децата посягат към вредните храни

Смяна на закуската
Снимка: Thinkstock

Малките деца често посягат към консумацията на вредни храни, когато са притеснени или се намират под стрес, установи британско проучване.

Въпреки че по-скоро възрастните хора са известни, като "емоционални консуматори", изследването показва, че този проблем се заражда още в невръстна детска възраст.

Семейните дрязги, тормозът в училище и несигурността в себе си са само част от причините, определени като основни за подтикването към обилно хранене и приемането на голямо количество захар.

Допитването е направено чрез анкета на деца между 5 и 10 г., които анонимно отговаряли на въпроси за начина си на живот и ежедневието им. Сред основните проблеми на малчуганите е преодоляването на развода на родителите им или загубата на близки хора, като 78% от подрастващите признават, че търсят утеха в сладките и тестени храни.

Според резултатите, колкото повече децата се намират под определен вид стрес, толкова по-често те търсят спасение в яденето, което на свой ред води до затлъстяване.

"Родителите трябва внимателно да следят емоционалното състояние на децата си и да контролират приема им на храна, тъй като всичко това се отразява пряко върху тяхното здраве и тегло", коментира д-р Мадлийн Грейс, провела изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти