Създадено за eMAG

Кое бебешко легло да изберете

бебе
Снимка: iStock/Getty Images

Една от най-важните покупки, които новите родители правят, е покупката на бебешко легло. Изборът му обаче може да породи доста въпроси. Прочетете какви варианти съществуват, за да изберете най-доброто.

Бебешко легло, долепено до родителското

Този вид бебешки креватчета имат заграждения от три страни и една открита страна, откъм която бебешкото легло се долепя към това на родителите. Има система, която позволява да го прикрепите към собственото си легло, а височината му може да се регулира, за да ви е максимално удобна. Това креватче е идеално за първите месеци от живота на бебето. Така то остава съвсем близо до майка си през повечето време, а тя не трябва да жертва почивката си през нощта, тъй като може лесно да се грижи за бебето, без да става.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Класическа люлка

Люлката също е предназначена за първите месеци на бебчето. Обикновено люлките са изключително красиви, имат балдахин и носят романтична атмосфера. Освен това са и много удобни, особено за мъничета, които трудно заспиват. Люлката може да ви помогне да приспите бебето по-бързо, без да го люлеете на ръце. В момента на пазара се предлагат и електрически люлки, които се задвижват сами, а от тях може да звучи дори и нежна музика, ако решите да я включите.

Функционално бебешко легло

Едни от най-често използваните бебешки легла днес, са онези, които имат чекмеджета в долната си част, а понякога дори и отстрани. Те са чудесен начин да спестите място и пари, тъй като могат успешно да заменят гардероба на бебето в продължение на доста месеци. В чекмеджета на тези креватчета можете да съхранявате дрехи, памперси и играчки, дори да поставите масичката за преобличане, ако не е включена в комплекта.

Класическа кошара

Класическата кошара с решетки, която познаваме от десетилетия, също има своите предимства като бебешко легло. Преди всичко, тя е много здрава, така че ако възнамерявате да имате повече от едно дете, инвестицията със сигурност си струва. Повечето модели имат подвижни решетки, които им позволяват да бъдат трансформирани в легло.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Сгъваемо бебешко легло/кошара

Този тип креватчета са идеални за пътуване, така че ако се налага да пътувате и преспивате навън често, непременно се снабдете с такова бебешко легло. Те са изработени от алуминиеви тръби и плат, което позволява лесното им сгъване и разгъване по всяко време, за да бъдат пренесени или просто прибрани някъде, когато не са нужни. Освен за спане, можете да ги използвате и като преносима кошара, за да държите детето близо до себе си през деня, когато сте в другите стаи.

Трансформиращо се бебешко креватче

Тези бебешки легла са изключително практични. В началото могат да се ползват като бебешка кошара (дори люлка) с удобни чекмеджета, а по-късно могат да се превърнат в юношеско легло с шкаф и бюро, което можете да използвате години наред.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти