Как да преборим настинките без лекарства?

Как да преборим настинките без лекарства?
Снимка: Thinkstock

В разгара на вирусните инфекции много родители предпочитат да не тъпчат децата си с химия, а да използват безобидни средства. Освен бабините рецепти, лесно и безопасно средство са хомеопатичните лекарства.

Не всеки може да посети хомеопат (идеалния вариант), но аптеките предлагат голям набор средства с лесно приложение при простудни заболявания. Прилагат се на гладно, поне 20 минути преди хранене, като се оставят да се разтопят на езика. За най-малките се разтварят във вода.              
           
ОСЦИЛОКОКЦИНУМ е най-популярното лекарство за профилактика и лечение на вирусните инфекции. При увеличен риск от разболяване, профилактично се взема по един флакон-доза глобули под езика веднъж седмично.

При първите симптоми на заболяване се приемат три дози, по една но 6-7 часа. Ако заболяването е в разгара си, се препоръчва приемането да става на 12 часа по един флакон-доза три дни.

За спешна помощ при болно гърло използвайте АНГИН ХИЛ. Първите два часа при силни болки таблетките се смучат на всеки 15 минути, след това три пъти дневно. Със същият ефект е и ТОНЗИЛОТРЕН – първите 1-2 дни на два часа, след това 3х1.

Децата не обичат капки за нос, но хремата може да се облекчи и с капки за пиене ЕУФОРБИУМ КОМПОЗИТУМ. Има и таблетки за смучене при лечение на хремата - КОРИЗАЛИЯ. В нейния състав влизат 6 хомеопатични продукта и затова е ефикасна при всички видове хрема.

ПАРАГРИП е особено подходящ при вирусни инфекции, протичащи с главоболие, болки в мускулите и очите, повишена температура и силна отпадналост. На всеки два часа се смучат по две таблетки, като с намаляване на оплакванията приемите се разреждат.

СТОДАЛ е сироп за кашлица, който е ефективен както при суха, така и при влажна кашлица. Подходящ е за хора с алергии, бременни, кърмачки, при хронични заболявания. Дозата за деца е 3-5 пъти по една чаена лъжичка.

БРИОНИА АЛБА е подходяща при заболявания с постепенно повишаване на температурата и когато тя е умерена - до 38,5, съпроводена с главоболие, ставни и мускулни болки, суха кашлица, силна жажда. Приема се от два до пет пъти дневно по пет гранули разреждане 5-9 СН.

ФЕРУМ ФОСФОРИКУМ се препоръчва също при умерена температура, съчетана със суха кашлица, кървене от носа, болки в ушите. Дозировката и начина на приложение са същите както при Бриониа.

РУС ТОКСИКОДЕНДРОН се прилага успешна при умерено повишена температура, силна отпадналост, мускулни и ставни болки, скованост, която се повлиява добре от раздвижване, херпес около устата. Приемат се по 5 гранули от препарата през 1-3 часа в разреждане 9 или 15 СН до настъпване на подобрение. След това приемите се разреждат.

БАПТИСИА ТИНКТОРИА се използва при т.нар. чревен грип, при който освен температура, мускулни болки се наблюдава и разстройство и коремни болки.

АКОНИТУМ НАПЕЛУС се препоръчва при рязко начало на инфекцията, при което температурата бързо достига високи стойности, придружена от сърцебиене, зачервяване на кожата, силна жажда и възбуда, но без изпотяване. Приемат се по 5 гранули в разреждане 5-9 СН през половин - 1 час до спадане на температурата и изпотяване.

БЕЛАДОННА се използва при същите случаи както Аконитум, с тази разлика, че тя е по-подходяща при хора с изпотяване, а температурата не е постоянна, а с пикове и спадания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти