Как да осигурим успех за детето си

Как да осигурим успех за детето си
Снимка: Thinkstock

Ако вие сте родители на ученици, несъмнено отделяте внимание на представянето на вашите децата в училище.

Няма родител, който да не се стреми да има дете отличник, най-малкото защото академичният успех като че ли дава заявка за добрата реализация напред в живота или поне така сме свикнали да смятаме.

Дали обаче трябва да разчитаме на образователната система или на частните уроци?

На самоосъзнаването на децата ни или на правилата, които им задаваме?

Попитахме нашите приятели от Образователен сайт №1 на България – Уча.се, има ли начин как да осигурим успех за децата ни и ето какво ни посъветваха те.

Най-работещият и гарантиращ успех начин е индивидуалният подход.

За съжаление образователната система в България (а и не само) не дава достатъчно възможности на децата ни да се развият спрямо своите собствени нужди и в свое собствено темпо. Училището поставя всички пред равни условия, след което изисква децата да напредват едновременно.

Тук идва нашата роля. Като родители сме длъжни не толкова да търсим сметка на децата ни за лошите оценки, а да се опитаме да разберем техните индивидуалните възможности и потърсим адекватен индивидуален подход с цел тяхното успешно развитие.

Ако това означава повече време в обяснения или различна среда за учене, то ние сме длъжни да вземем тези фактори предвид. Много е важно да се опитаме да запазим мотивацията на децата, а не да смажем самочувствието им, защото то със сигурност ще бъде потъпкано при лоша оценка в клас.

Индивидуалният подход гарантирано работи и за това свидетелства и данни, които ни предоставят от Уча.се. От тази година сайтът предложи на учениците индивидуална учебна игра, разработена съвместно с УНИЦЕФ, която помага на всеки ученик да наваксва индивидуално с ученето.

На диагностичните тестове по математика средният резултат на учениците е в диапазона 50% – 87% в зависимост от класа и броя направени тестове.

Снимка: Thinkstock

След наваксване на знанията с индивидуалната учебна игра и видео уроците на Уча.се знанията на учениците се покачват до диапазона 74% – 95%, което показва, че в масовия случай учениците подобряват знанията си по математика с повече от 10%. Подобни са резултатите и по български език.

Затова потърсете начин да разберете какви са индивидуалните нужди и възможности на своето дете и заедно с него изградете индивидуалния подход по отношение на учебния процес.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти