Как да харчим по-рационално

В брой или с карта
Снимка: Thinkstock

Според най-нови международни данни децата на възраст между 11 и 14 години искат да са наясно в най-общи линии как работи банковата система или как по-рационално да харчат джобните си пари.

Така например 38% от подрастващите държат техните родители да дадат по-разбираеми обяснения какво е кредит и при какви условия се отпуска, а други 30% желаели да получат полезни съвети как да се научат да спестяват пари и да пазаруват от по-изгодни места.

Данните разкриват още, че масово момичетата и момчетата не са удовлетворени, защото майките и бащите им постоянно отбягват обсъждането на такъв тип финансови теми или ги споменават най-много веднъж седмично.

Експертите допълват, че в ерата, в която почти всяко семейство живее на кредит или ипотека, е важно подобни въпроси да се дебатират между родителите и техните наследници, за да могат от малки подрастващите да ценят парите и да внимават с пилеенето им.

Около 55% от родителите пък разкрили, че успяват да спестяват по малко средства всеки месец, а други 54% признават, че от години живеят на кредит.

Около 45% от домакинствата коментират, че изготвят пълен списък с всички харчове, които правят, за да онагледяват по-лесно по колко финикийски знаци изразходват на месечна база.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти