Как болничният престой може да стане по-приятен за децата

Как болничният престой може да стане по-приятен за децата
Снимка: netinfo

На 17 юни Националната инициатива за подобряване болничния престой на децата „Приказки без край“ изненада малчуганите във Втора МБАЛ в град София с второ издание на ФОТО АРТ ТЕРАПИЯ.

Един от най-известните български арт фотографи - Добрин Кашавелов, сподели с всички деца интересни факти за възникването и историята на фотографията и им предаде важни практически съвети.

Как и кога е възникнала фотографията? Как се правят красиви снимки? Какво е портретна фотография? Колко е важна светлината за заснемане на перфектния кадър? Тези и още куп въпроси намериха отговор по време на забавното обучение, след което дечицата имаха възможността да тестват придобитите знания и да получат сертификат за „Млад фотограф“.

Фото арт терапията е модерен и ефективен начин за развиване на детското въображение и придобиване на умения, които от своя страна допринасят за справяне със стресиращата болнична обстановка. Тя е част от новите проекти на националната инициатива „Приказки без край“ през 2015 г.

Началото на Националната инициатива „Приказки без край“ бе поставено през месец ноември 2012 г. като част от корпоративната социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby”.

Инициативата е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

Към днешна дата към програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а аниматорите върнаха усмивката на над 7500 деца.

През 2015 г. дейностите в рамките на националната инициатива ще се разраснат, както по отношение на активностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.

Повече информация може да откриете на официалната Фейсбук страница на Приказки без край.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти