Как Алиша Силвърстоун храни сина си

Как Алиша Силвърстоун храни сина си
Снимка: Getty/Guliver

Актрисата Алиша Силвърстоун е майка на 11-месечно момченце – Беър Блу. Скоро тя сподели видео, в което показва как храни сина си.

Странното е, че Алиша първо сдъвква храната, а след това я дава на детето, на принципа уста в уста. Точно както птиците хранят малките си.

Под видеоклипа актрисата е написала:
"Закусих много вкусно! Нахраних Беър със зеленчуци и супа директно от моята уста. Това е любимият ни начин. Той буквално пропълзя от другия край на стаята, за да атакува устата ми, докато се хранех.“

Алиша може би си мисли, че това е напълно естествен начин, чрез който да дава храната на малкия си син, но редица педиатри са скептични.

Те припомнят, че от уста в уста много лесно могат да се предадат болести и инфекции, като например херпес, от майката на детето.

Има различни проучвания, публикувани в журнала "Педиатрия“, които предупреждават, че предварителното сдъвкване на храната от страна на родителя и поднасянето й към детето крие различни рискове.

Д-р Елке Морис, водещ на едно от тези проучвания, споделя пред "Ройтерс": "Предварителното сдъвкванена храната от друг човек има дълга история и се счита от мнозина, предимно болногледачи, като безобиден и напълно естествен метод за предаване на храна. Затова и не сe говори много за него.“

Все пак, както вече стана ясно, този метод крие редица рискове. Със сигурност Алиша си мисли, че това, което прави е напълно нормално и разбираемо, но отстрани определено не изглежда така.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти