Изповедта на един разведен баща: "Отгледайте добри мъже. Светът има нужда от тях."

баща син
Снимка: iStock

Били Флин е разведен баща на двама сина, който реши да направи специален жест на бившата си съпруга и така провокира вълна от двуполюсни реакции в социалните мрежи.

Той поддържа хармонични взаимоотношения с майката на децата му, защото според него разпадането на брака им не означава срив на взаимното уважение и семейното спокойствие. Признава, че тези убеждения често провокират бурно обществено неодобрение и потоци от нетактични въпроси.

Статусът, който Били публикува в социалните мрежи, е опит да изясни ситуацията и да защити принципите си:

баща син
Снимка: iStock

"Днес е рожденият ден на бившата ми съпруга, затова се събудих рано, купих цветя и картичка, които дадох на децата, за да ѝ ги подарят, и им помогнах да ѝ приготвят закуска. Както се случва обикновено, някой ме попита защо по дяволите все още продължавам да правя такива неща за нея. Това ме ядосва. Затова ще се опитвам да дам обяснение на всички вас.

Отглеждам двама сина. Примерът, който давам чрез отношението си към майка им, е техният модел за подражание към жените като цяло. Това влияе върху представата им за връзка и пълноценни взаимоотношения. Именно защото сме разведени.

Ако не давате добър пример на децата си, редно е да се вземете в ръце. Покажете, че сте нещо повече и бъдете модел за подражание. Това е много по-важно от егото ви и личните ви интереси.

Отгледайте добри мъже. Отгледайте силни жени. Моля ви. Светът има нужда от тях повече отвсякога."

баща син
Снимка: iStock

Уроците, на които този баща се опитва да ни научи, са извор на мъдрост и за здравите семейства, и за разведените родители. Припомняйте си ги всеки път, когато участвате в семеен конфликт. 

Родителят е първият пример за подражание на едно дете.

Понякога не е лесно. Но нашите малки съкровища заслужават да им подарим най-красивото детство.

Още от категория "За родители":

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти