Изненадващо лечение на детската депресия

Нека не подминаваме проблемите си
Снимка: Thinkstock

Учени от Нова Зеландия са създали специална видеоигра, която помага на подрастващите да редуцират симптомите на депресия.

Проучването, цитирано от американския сайт "Sheknows.com", разкрива, че точно компютърните игри са способни да помогнат при подобни психични разстройства – нещо, което досега бе доста оборвано като практика.

За целта експертите създали триизмерна видеоигра, в която депресивните деца могат да изградят герой по тяхно желание, справящ се с множество ситуации и емоционални състояния, срещащи се и в реалния живот.

"По този начин момичетата и момчетата опознават себе си по-комплексно и по-лесно се справят с изолацията, негативните мисли и трудностите в комуникацията с околните", допълват новозеландските специалисти, изготвили анкетата.

В допитването са участвали близо 200 юноши на възраст между 15 и 18 години, като половината играели два пъти седмично по няколко часа на въпросната видеоигра, а останалите посещавали психиатър.

Резултатите показали, че при едната и другата група напрежението и стресът се редуцират с близо 35%, което доказва успеха и на двата метода за терапия.

"Много е важно да се вземат навременни мерки при депресивните състояния, тъй като подрастващите са особено лабилни психически, което бързо би могло да понижи оценките им в училище, да наруши общуването с техните връстници и да ги тласне към алкохола и наркотиците", завършват експертите.

Също така се оказва, че според нови социологически данни близо 11% от тийнейджърите по света страдат от депресия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти