Йога за двама

Йога за двама
Снимка: netinfo

Христина Митовска

Бременността е изключително деликатен, сакрален и специален момент от живота на всяка жена. Тогава в утробата й расте цял нов свят, малка космическа същност, която чака подходящия момент, за да се появи и да поеме своята глътка въздух.

Ако търсите начин, чрез който да помогнете на себе си, за да преминете по-леко, с по-голямо спокойствие и увереност през месеците на промяна, йога може да се окаже много добро решение.

Разбира се, асаните, които се изпълняват през този период са специално адаптирани и предназначени за бременната жена. Участието в курс по йога за бременни, насоките и практиките, които могат да се усвоят там, въздействат забележимо, не само на физическо, но и на психологическо ниво. Редовните йога практики облекчават не само процеса на износване на детето, но и момента на самото ражданe.

Физическите упражнения ще помогнат на бъдещата майка да отпусне тялото си, да освободи напрежението от ставите и мускулите. Практикуването дори само на простичкия, но силно въздействащ анти-ревматичния комплекс ще се укрепи опорно-двигателната система като улесни поемането на увеличаващата се тежест.

Практиките, които заздравяват коремните мускули и тези на гърба, носят здраве и гъвкавост като способстват адаптацията към всекидневната промяна. Деликатното заздравяване на коремните мускули спомага за износването на детето, а асаните за гръбнака ще повлияят позитивно върху нервната система.

Задължително е включването и на дихателните упражнения. Те ще изпълнят бъдещата майка с енергия, която ще поема и малкият човек. Двете, сплетени в едно тела ще се наситят с кислород, а процесът на дишане ще въздейства позитивно върху психиката, успокояването на ума и отпускането на майката.

Финалната релаксация или йога нидра ще направи практиката пълноценна. Пълното отпускане на тялото води до успокояването на ума, освобождаване на напрежението, безпокойството и безсънието, характерни за този период.

Чрез йога, предизвикателствата на бременността могат да се превърнат в истинска пътека към духовно разгръщане и изживяване, към по-пълноценна връзка със себе си и детето.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти