Помогнете на ученика вкъщи с наближаващия тест

Имам контролно
Снимка: netinfo

Кой не е минал през онова чувство на приповдигнатост и притеснение какви теми или задачи ще се паднат на контролното в училище. Да обаче този пейзаж е минало за вас и почти всекидневно приключение съпътстващо живота на децата ви. Но с малко помощ от ваша страна, ще намалите нивото на техния стрес, а след това те може би ще ви зарадват с поредната добра оценка в бележника.

Всичко върви по план
Повечето тестове и контролни занятия са насрочени предварително от преподавателите, затова направете план-график няколко дни преди изпитния ден заедно с вашия ученик и подберете най-точните източници и записки, по които той/тя да учи. Нека детето ви си запише най-важните формули, думи или дати на отделни листчета, за да са му под ръка и да ги научи по-бързо.

Разделяй и владей
Отново по-отрано разпределете материала, който хлапето ви трябва да усвои в следните категории: ''Силен'', ''Колеблив'' и ''Проблемен'', като всяка една от тях нека отговаря на неговия усет, чрез който преценява своите знания. Така той/тя ще е наясно към кои теми среща по-големи трудности (за да наблегне повече на тях) и кои вече са му улегнали достатъчно качествено в главата.

Пиши ми
Ако освен тест се налага да се развива и поставен въпрос писмено, най-добре очертайте основните акценти във всяка тема и ги преговорете, за да може чрез тях детето ви да построи и изгради целия урок по време на изпита.

По-кратък маршрут
Разделете ученето на няколко по-къси сесии през деня, а не оставяйте хлапето ви да учи накуп до късно през нощта точно преди изпита, за да не се претовари и блокира на сутринта.

Пълна почивка
Задължително е детето да се наспи добре и да не отива на училище, без да е закусило. Само така то ще активизира пълноценно мозъчните си клетки и ще постигне оптимален резултат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти