Да поиграем с новороденото ни бебе

Игри за начинаещи
Снимка: netinfo

След като броят на членовете в семейството отскоро се е увеличил с още едно попълнение, радостта расте, но оттук насетне същото ще важи и за функциите ви в това да общувате и забавлявате вашето бебе пълноценно.

От 0 до 3 месеца
В тази съвсем крехка възраст игрите са с по-ограничен капацитет, но едно от полезните занимания е да обърнете бебока по корем за няколко минути два или три пъти дневно. Това ще укрепи мускулите му, за да може на по-късен етап да започне да се обръща по-лесно само.

Продължаваме нататък с активностите, но този път ви е нужна дрънкалка. Приятният звук, който тя издава ще зарадва вашата рожба, а вие започнете да движите играчката наляво и надясно, за да тренирате очните мускули на детето ви.

Снабдете се с набор от детски книги и използвайте свободните мигове, за да четете весели истории на мъника, с които той/тя ще се сблъсква все по-често занапред.

От 3 до 6 месеца
Тази класическа занимавка ще разсмее и най-намусеното бебе. Правилата са вие да скриете главата си зад по-голяма играчка или одеяло, след което да изскочите и кажете нещо смешно по ваш избор. Само внимавайте да не стреснете мъника, че току виж вместо на усмивки се ''порадвате'' на бебешки сълзи.

Щом като вече сте родили, няма да се отървете и от пеенето на детски песнички. Ако сте ги позабравили, бързо си ги припомнете, а заедно с това се постарайте да обогатите своя репертоар с нови музикални попълнения.

Последното ни предложение е свързано с любимия атрибут на жените в лицето на огледалото. Застанете пред него с рожбата в ръце и говорете на вашето изображение. Това занятие ще е от полза, когато след време бебенцето порасне и започне да води истински разговори.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти