Елате на Фамилатлон!

Елате на Фамилатлон!
Снимка: netinfo

За пета поредна година има "Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, организиран от Асоциация "Родители". Миналата година Edna.bg отново подкрепи събитието.

"Фамилатон" ще се проведе по традиция в Южния парк в София. Това ще бъде един незабравим ден, като посетителите ще могат да изберат от многобройните възможности за забавление, движение и творчество.

Тази година на "Фамилатлон" можете да се се включите в занимания на над 30 спортни, арт и еко клубове, които се събират на едно място специално за гостите на празника. Цената за участие е само ентусиазъм и добро настроение. За да се случи този ден с пълен размах, близо 100 доброволци се включват в разнообразните дейности по време на празника.

Събитието стартира на 18 май (събота) в Южния парк. За да могат да се включат в определен момент и и отработващите родители, "Фамилатлон" ще започне от 14 часа и ще продължи до 19 часа. Ето и програма, за да знаете кога и къде ще можете да се включите и още нещо - носете си усмивката по целия път до Южния парк в събота.

Програма:

В 14.00 на поляната с гълъбите ще се даде старт на маршрута за ориентиране "Малката Европа" и "Панаира на възможностите" с участието на над 30 клубове и организации. За всеки, който се включи, е предвидено не само забавление, но и интересни награди!

В 14.30 от сцената ще потегли велопоходът за всички между 7 и 107 години, които ще обиколи Южният парк. Ще споделим радостта от карането на колело и ще можем да се насладим на спокойствието, докато го правим.

В 15.45 започва специалната "Програма за татковци и деца". Двадесет от клубовете ни партньори са приготвили специални предизвикателства за деца и бащи, а всички ентусиасти ще участват в томбола за награда!

В 17.15 ще бъде старта на велопохода за малчугани. На Английските поляни ще направим спокойна обиколка, в която могат да се включат деца от 3 до 6 години, независимо дали велосипедите им имат 2, 3 или 4 колела.

В 18.00 специалното ни жури ще обяви спечелилите в конкурса за "Покана към татко за Фамилатлон". Всяко дете, което дойде на Фамилатлон с баща си и ни покаже поканата, която му е нарисувал на ТАЗИ бланка, ще участва в конкурса. Наградите също са супер – семейните игри "Заселниците на Катан", "Каркасон" и "Игра с думи"!

В 18.30 ще продължим с томбола – всички включили се в специалната "Програма за татковци и деца" ще участват и могат да спечелят голямата награда – тридневно приключенско преживяване за семейството в планината!

В 19.30 обявяваме играта "Ябълки за смет", като и тази година сме осигурили ябълки които да разменим за торбичките със боклук събран от поляната.

Голям велопоход

Обичаш ли да караш колело?

Асоциация "Родители" кани всички ентусиасти на 18 май от 14.30 ч. на велопоход около Южния парк.

Долната граница за участие е 7 години, а горна – няма.

Велопоходът е част от "Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, така че не позволявайте и на татковци, майки, братя и сестри да оставят колелата им да прашасват на балкона, а ги поканете да дойдат с вас!

Тръгването е в 14.30 часа от сцената при "Поляната с гълъбите" в Южния парк. Маршрутът обикаля целия Южен парк и отнема около час, като предлага на участниците във велопохода от една страна разнообразие в натоварването, а от друга – спокойствие, тъй като е осигурен опитен ескорт. Пред сцената, където е финалът, ще ви чакат много спортни награди.

Велопоходът е подкрепен от голямото име в плуването и понастоящем министър на физическото възпание и спорта Петър Стойчев и от знаменития български гимнастик Йордан Йовчев, изпълняващ функцията заместник министър. Двамата ще преминат целия маршрут заедно с участниците.

Малък велопоход

Нека малките велофенове не се отчайват, че трябва още да растат, за да се включат наравно с мама, татко, кака и батко. Имаме си специален велопоход и за децата между 3-4 и 5-6 години. Двата старта за възрастовите групи се дават в 17.15 часа на Английската ливада в Южния парк. Очакваме деца на възраст между 3 и 6 години с техните велосипеди с 2, 3 или 4 колела.

Ще има награди за всички! Единственото, което трябва да направите, е да регистрирате детето си за участие на office@roditeli.org с име и възраст.

Панаира на възможностите

На "Фамилатлон" всяка година идват над 30 различни спорт, еко и арт клубове, които се грижат за забавлението и доброто настроение на гостите на Южния парк. Заповядайте на 18 май (събота) от 14 до 19 часа в парка на Поляната с гълъбите. Нека след работа в деня за отработване си дадем шанс да прекараме пълноценно време със семейството. Вземете вашата карта на Панаира на възможностите, разпръснати на поляната, и поемете на своя поход.

Изненадите не са малко и има за всекиго по нещо. Можете да избирате между 34 спорт, арт и еко клуба, които ще ви обяснят какво трябва да направите, за да получите точка. Събралите точки от поне 20 клуба получават своите награди на щанда на Асоциация "Родители".

Децата могат да изпробват непознати и екзотични спортове като капоейра, лакрос и петанк. Могат да с проверят уменията си в бейзбола и софтбола, йогата и ориентирането. Бойните изкуства са тук, представени от карате и айкидо. Ще има още йога на смеха и настолни игри. Ще играе и на игри за интернет благодарение на Центъра за безопасен интернет и Българската линия за онлайн безопасност.

Това не е всичко, което ще видите на Фамилатлон, но останалото в събота след 14 часа в Южния парк.

Програма за бащи

Тази година на "Фамилатлон" са поканени специално всички татковци, батковци и дядовци! Заповядайте на 18 май (събота) от 14 до 19 часа в Южния парк на Поляната с гълъбите. Деветнадесет клуба и организации са предвидили игри и занимания за децата и татковци, чичовци и дядовци. Очаква се висок адреналин, сплотяващо преживяване и огромни порции смях. Програмата започва в 15.45 и продължава до края на празника.

Изпробвайте айкидо, карате, капоейра или йога. Посмейте се с йога на смеха. Ходете по въже или построете скаутски лагер. Научете как се играе петанк или се включете в приключенските занимания. Ще има футбол с роботи и щафетни игри, а за най-любознателните разходка с наблюдение на видовете птици в Южния парк.

Всички бащи с деца, участвали в Програмата за татковци, ще участват в томбола за голямата награда на "Фамилатлон", осигурена от Асоциация "Родители" – тридневно семейно приключение за петима.

Малката Европа

Една от най-големите атракции на "Фамилатлон", е маршрутът по ориентиране Малката Европа. Когато дойдете на 18 май (събота) в Южния парк, присъединете се в обиколката на 27 европейски столици. Стартът се дава в 14 часа, но вие се включете, когато желаете, защото столиците ни остават на своите места до края на събитието в 19 часа.

Единственото, което ви е нужно, за да се включите, е карта от щанда на Асоциация "Родители" пред сцената на Поляната с гълъбите и хъс. Докажете си, че можете да се разходите от София до Хелзинки, Лисабон и Рим за един ден. На всяка от столиците чака доброволец, който ще ви даде печат върху картата, за да удостовери преминаването Ви. На мястото на всеки град вие и децата ви ще прочетете и любопитна информация за всеки от тях.

Когато обиколите всичките 27 пункта, ще получите своя подарък на щанда на Асоциация "Родители".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти