Децата оставени без интернет достъп се депресират

Социална мрежа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оказва се, че близо 49% от британските деца на възраст под 12 години се чувстват тъжни от факта, че нямат интернет, а една десета от тях дори изпитват самота, ако не им е осигурен постоянен достъп до виртуалната мрежа.

В новата анкета, проведена на Острова, са участвали над 1000 деца на възраст между 8 и 16 години, като 60% от подрастващите в диапазона 12-16 г. твърдо заявили, че сериозно биха се подтиснали, ако не ползват интернет непрекъснато.

Проучването било изготвено от изследователската компания Intersperience и разкрива още, че именно тийнейджърите използват най-масово мобилни устройства, а децата под 12-годишния праг предпочитат таблетите.

"Фактът, че новото поколение е толкова свързано с технологиите не бива да се вземе като негативна тенденция. Все пак те са родени в ерата на интернет и за тях непрекъснатият достъп до онлайн пространството и поддържането на активен социален живот в него е съвсем естествен процес", коментира Пол Хъдсън, който е изпълнителен директор на Intersperience.

Данните от научните тестове показват също, че две трети от малчуганите под 12 години сърфират в интернет само заради видео игрите, а останалите пишат домашните си с помощта на виртуалната мрежа и активно пазаруват дрехи и аксесоари през нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол