Децата наследяват интелигентността от своите майки

Децата наследяват интелигентността от своите майки
Снимка: Thinkstock

Скорошни проучвания доказват, че интелектът на един човек идва като наследство от неговата майка, така че май е време да спрем да вярваме в някои стереотипи по отношение на половете.

Според науката е време да започнете да благодарите на майките си за своите брилянтни идеи и добри оценки. Оказва се, че майките са отговорно за преноса на онези гени, които отговарят за интелигентността.

Доказано е, че между 40-60% от хората за наседили своята интелигентност. Проучвания показват , че е много по-вероятно децата да получат интелекта си от своята майка, защото тези гени са открити в Х хромозомата.

Учените смятат, че децата, които получават повече от майчините гени, имат по-големи глави и по-голям мозък, но по-малки тела. Обратното, децата с повече гени от страна на бащата, имат по-малък мозък и по-големи тела.

По време на растежа на ембриона, бащините гени осигуряват неговото оцеляване и акумулират системата в мозъка, която е отговорна за агресията, глада и сексуалността.

Бащините гени не са открити в мозъчната кора, а това е мястото, в което се развиват когнитивните функции - интелигентността, уменията за планиране, говорът.

Все пак не бива да забравяме, че интелектът ни не е 100% гетенетично обусловен. други проучвания отдават важна роля на майката в интелектуалното израстване на детето след раждането - с нейната физическа и емоционална помощ.

Оказва се, че децата, които имат по-силна връзка с майките си, са по-стабилни психически и се затрудняват по-малко при решаването на проблеми.

Прочетете още:

Край на мита за добрата майка!

Каква е разликата между умната и мъдрата майка?

Професия майка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти