Децата, които израстват предимно с бабите и дядовците си са по-щастливи и по-спокойни от другите

g
Снимка: Thinkstock

Докато сме малки, често не осъзнаваме какво богатство имаме в лицата на своите баба и дядо. Но децата, които растат покрай тези свои по-възрастни роднини, са истински късметлии и това дори е доказано. 

Така например става ясно, че децата, за които се грижат баба и дядо, а не детска градина, проявяват повече разбиране към чуждите езици. Освен това те са по-емоционално самоуверени. 

След 3-годишна възраст децата започват да придобиват много ползи от връзката си с баба и дядо. 

Както знаем, повечето възрастни хора изпитват безрезервна обич към внуците си и често комуникацията с тях е по-лесна, отколкото тази с родителите. 

Казваме след 3-годишна възраст, защото между раждането и третата си година детето се нуждае най-много от близостта на своите родители. 

Смята се, че комуникационно-емоционалното развитие е по-добро при деца, които растат покрай баба и дядо. Енергията на възрастните хора, когато детето е при тях, е просто невероятна. Те дори се подмладяват, когато го виждат, а ролята на човек, който да се грижи за него, просто я обожават. Сега вече те не са родители на малко дете, не се притесняват дали правят нещата правилно или грешно, защото знаят, че всичко е супер.

g
Снимка: Thinkstock

Готови са цял ден да готвят любимите храни на внучето си, да му купуват забранения от мама и татко шоколад и сладолед, да си играят заедно и винаги, абсолютно винаги да имат време за него. Тази позитивна динамика стимулира децата да научават по-лесно чужди езици, отколкото в градината, както посочихме в началото. И тъй като бабата и дядото не спират да комуникират с внучето си, те спомагат за развитието на комуникативните му умения. 

g
Снимка: Thinkstock

Темпото на възрастните и малките хора е еднакво и това ги сближава. Те не гонят кариера, не мислят постоянно за сметки, заеми и всичко останало, защото просто вече са минали през това (става въпрос за бабите и дядовците, разбира се). И внучетата, и техните баби и дядовци оценяват настоящия момент, оценяват това, което се случва на момента, тук и сега, без постоянно да са вперили поглед в неясното бъдеще. И това е една от причините помежду им да има силна връзка. 

g
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти