Да спортуваме всички заедно

Да спортуваме всички заедно
Снимка: netinfo

Всеки родител иска да отгледа здрави и усмихнати деца. Също така със сигурност му се иска да имаше малко повече време за себе си и за физическа активност.

Ето няколко начина как хем да спортувате, хем да прекарвате повече време с децата си, хем да сте сигурни, че работите за поддържане на добър здравен тонус, или казано на кратко - да съчетаете полезното с приятното.

Като начало може да планирате активен уикенд. Ако времето беше топло, би било чудесна идея да се излезе на пикник в планината. Когато обаче температурите са по-ниски, може да се ограничите до разходка, каране на шейни, или ски и сноуборд за ентусиастите. Няма нищо лошо в това да запознаете децата си със зимните спортове.

Ако не ви се излиза на открито или температурите са прекалено ниски, може да организирате посещение на йога клас заедно с децата ви, например. В момента редица студиа предоставят възможността да ходите на разнообразни тренировки заедно с децата си. Особено разпространени са пилатес и балет за майки и дъщери. Що се отнася до татковците и синовете, те също могат да си намерят забавление във фитнеса.

Друг начин за съвместна активност е като се захванете всички заедно да пренаредите хола,. Много често именно тази стая от дома е превърната в царство на мързела и почивката - удобен за дрямка и изтягане диван, видео игра, рафт пълен с книги и DVD-та и други подобни.

Може да пренаредите помещението и да намерите място за постелка за упражнения или нещо подобно. Все пак не е добра идея да превръщате хола си във фитнес клуб, така че всички промени трябва да са с мярка.

Ако не искате да променяте разположението на мебелите в дома си, нищо не ви пречи пак да организирате децата и заедно да подредите стаите, да въдворите ред и да изхвърлите всичко ненужно, защото със сигурност след едно солидно разчистване ще намерите много неща за боклука.

Самите домашни задължения също са чудесен начин за физическа активност. Ако децата ви са по-големи, може да им поверите някакви по-дребни задачи като да изхвърлят боклука, да купят мляко и хляб, да разходят кучето и тн. Всеки родител сам преценя до каква степен може да натовари детето или юношата с домашни задачи, но не е препоръчително да вършите всичко сам сами и да свикнете по този начин всички вкъщи, че каквато и работа да има, вие ще я свършите и те няма нужда да помагат.

Винаги има какво да правите цялото семейство заедно, въпросът е в организацията и желанието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти