Да предпазим детската кожа от слънцето

Да предпазим детската кожа от слънцето
Снимка: Thinkstock

Безплатна обучителна кампания за вредите от слънцето върху детската кожа и прегледи за деца през месеците юни и юли 2014 г. организират от Дерматологична клиника "София". Кампанията цели да разясни рисковете от излагане на слънце и начините на предпазване на детската кожа от неблагоприятното въздействие на слънцето. Консултациите ще се провеждат само след предварително записване, както и на място в клиниката. 

"От години се знае, че активното излагане на слънце на кожата в детска възраст е сред основните рискови фактори за развитие на рак на кожата при възрастните хора. Липсата на достатъчно информация по тези въпроси и недооценяването на значимостта на проблема ни подтикна да се обърнем към хората с тази наша образователна инициатива", обясни д-р Росица Денчева, лекар в клиниката.

"Създаването при децата на здравословни навици по отношение на излагането на слънце през пролетните и летните месеци на годината намалява значително, както риска от рак на кожата, така и от развитие на слънчеви алергии в по-късна възраст", подчертава и д-р Ивайло Петров.

Основна цел на организираните консултативни прегледи е адекватната диагностика и изготвяне на програма за здравословно поведение на децата по отношение на излагането на слънце.

Заедно с това малките пациенти ще бъдат диагностицирани по отношение на вече настъпили промени под въздействие на слънцето – развитие на бенки, лунички и други пигментни промени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти