Да помогнем на малките с писмото до Дядо Коледа

Да помогнем на малките с писмото до Дядо Коледа
Снимка: Thinkstock

Когато децата вече са осъзнали съществуването на дядо Коледа и какво той прави за тях има само една пречка да му изпратят писмо - все още не могат да пишат.

Но не бива да ги оставяме без това прекрасно удоволствие и мечти, които да изредят до благия старец.

Затова трябва да се намесим решително.

Използвайте списания, каталози от детски магазини, брошури и др., за да изрежете снимки на мечтаните играчки. Трябва ви и една картинка на дядо Коледа и на вашето дете.

Намерете и красива хартия за писма. За да продължите, ви трябва само още лепило и хубава химикалка.

Кажете на детето, че ще пишете писмо до дядо Коледа, в което то да обясни какви играчки иска да получи. Разпръснете снимките пред детето и започнете писмото. Вие оформете и напишете началото. Добавете още едно-две изречения, които детето иска да сподели със стареца. Сега нека детето да избере от предложените снимки, какво иска за празника.

Може да решите да ограничите броя на снимките, като предварително сложите краен брой квадратчета, в които да се лепи. Така ще стимулирате и умението за избор на детето, ще му помогнете да аргументира защо дадена играчка се предпочита пред друга и ще получите важна информация. И все пак, не бъдете твърде строги и взискателни. Това е прекрасен момент да вярваме в чудеса.

Хубаво е да добавите и нематериални подаръци като например здраве за цялото семейство, усмивки, радост и късмет. На страниците на „Детето играе“ ще откриете много идеи за нестандартни подаръци и празнични игри.

Нека детето завърши писмото с подпис – примерно отпечатък на палеца или дори цялата ръка, звездичка или картинка по избор.

Сгънете листа и го сложете в красив плик. Залепете една снимка от Лапландия като марка и го пригответе за изпращане по вълшебната поща.

Другото е ваша работа!

Прочетете още: 

Детски забавления с ножица и цветна хартия

Тебеширени магии за парка

Игри за децата, когато сме вкъщи

Важните уроци за деца, но не училищните

Как да развием езиковите умения на детето

Да помогнем на децата да разберат времето

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти