Да подредим детската стая за малкия ученик

Да подредим детската стая за малкия ученик
Снимка: Thinkstock

Първият училищен звънец вече оповести началото на учебната година. Децата са вече в класните стаи, на своите чинове, но дали обстановката в дома им е подходяща за техния уют и пълноценно развитие?

Ето няколко насоки как трябва да подредим стаята на малкия ученик, така че детето да се чувства щастливо вкъщи и да има достатъчно енергия и хъс за усвояване на материала.

Първото нещо, което трябва да направите, докато проектирате детска стая, е да се уверите, че ще има достатъчно място, където вашите деца да се забавляват. Не използвайте твърде много мебели, тъй като те могат да затрудняват движението в стаята и да накарат малчуганът да се почувства неудобно. Основното правило е да се придържате към опростен и изчистен вид. В противен случай, детето ще обитава една претрупана и разхвърляна стая и няма да има желание за нищо полезно.

Изберете правилния цвят. Без съмнение, цветът играе значителна роля в декорирането на детската стая. Използвайте жизнерадостни и закачливи нюанси, които не съществуват в другите стаи на дома ви. Преди избора, се допитайте до вашето дете и вземете заедно решението, съобразено и с неговите предпочитания. Не се страхувайте да смесвате цветове и да ги комбинирате в различни фигури в отделните части на стаята. Все пак, светлите нюанси са препоръчителни, тъй като те правят стаята да изглежда по-просторна.

Както вече уточнихме по-горе, не са нужни много мебели за малката стая, но е важно те да са проектирани специално за деца, тъй като безопасността е от особено значение при обзавеждането. Всички родители искат да получат висококачествени мебели за децата си, но не всички могат да си позволят да заплатят голяма сума за специална мебелировка.  Възможно решение на този проблем е закупуването на употребявани мебели, които да отговарят на изискванията за безопасност и да са по-евтини. Бюро, легло и гардероб са сред най-важните, но може да добавите и етажерка.

Осветлението в стаята на малкия ученик е от голямо значение, особено през мрачните есенни и зимни дни, които предстоят. Днес можете да намерите разнообразни осветителни тела – лампиони, настолни, стенни и таванни лампи,  подходящи за проектиране на стаята на вашето дете. За съжаление, най-интересните и атрактивни от тях са много скъпи. Въпреки това, може да се купи нещо на разумна цена. Всичко, от което се нуждаете, е да бъдете креативни и със сигурност ще успеете да получите очарователна украса за стаята.

Декорирането на детската стая ще добави уникалност на визията ѝ. За целта може да акцентирате на пъстроцветни завеси или да направите табло със снимки на вашето дете и да го окачите на стената - те винаги ще създават приятна атмосфера в дома ви и ще ви напомнят за най-ценните моменти. Флоралните и животинските стикери за стена могат да помогнат за реализирането на идеите, когато разполагате с ограничен бюджет.

Не забравяйте, че проектирането и обзавеждането на новата стая за малкия ученик трябва да е забавно и приятно. Ентусиазмът и креативността са в основата на това, което предстои да направите за личното пространство на малкия ви син или дъщеря. Настроението на вашето дете, щастието и отношението му към живота, зависят в голяма степен от обстановката, в която живее. Ето защо не трябва да се пестят усилия и време, за да се проектира най-добрата и удобна стая за вашето малко съкровище.

Ако детето ви ще бъде ученик за първи път догодина, може да започнете вече с проучването и обмислянето на идеите за преусройство и обзавеждане. Ако слънчицето ви вече заляга над учебниците, може да промените някои детайли в крачка, така че да му осигурите максимално удобство и уют.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти