Да почистим дигиталните си отпечатъци

Да почистим дигиталните си отпечатъци
Снимка: Thinkstock

Началото на годината е перфектното време да изчистим дигиталните си отпечатъци.

Ето няколко съвета с какво да започнете:

Потърсете информация за вас онлайн

Направете бързо търсене в мрежата на името ви, като използвате различни варианти на изписване (на кирилица и на латиница, със съкращения). Открихте нещо, което не ви харесва? Ако е публикувано от ваш приятел, помолете го да го свали. Също така можете да се обърнете към администраторите на сайта с молба да премахнат нежеланото съдържание.

Проверете настройките на сигурността

Настройките на сигурността на любимия ви сайт или социална мрежа със сигурност са се променили от последния път, когато сте влизали. Отделете време да разберете актуалните настройки и да направите промените, които бихте искали (например да скриете съдържание, което е виждано от всички).

Използвайте силни пароли

Независимо дали става въпрос за имейл или за електронно банкиране, добре е да използвате различни пароли за различните сайтове. Променете паролите на профилите ви в сайтове, като използвате комбинации от букви, цифри и знаци, които лесно бихте запомнили и са трудни за разгадаване от другите.

Актуализирайте софтуера, който използвате

Проверете дали антивирусната ви програма е активна и напратете нужните ъпдейти на настройките, така че да си осигурите максимална защита от вируси.

Помислете преди да качвате някаква информация

Дигиталните ви отпечатъци са повече от информацията за вас онлайн. Те включват и вашите връзки с другите и взаимодействието с тях. Преди да качите нещо в мрежата, помислете дали искате другите да го видят или да знаят за него.

Поддържайте мобилните си устройства

Отделете време да се запознаете с настройките на мобилното си устройство и сложете парола. Добре е също да разгледате приложенията, които сте свалили и политиките за споделяне на информация. Изтрийте тези, които не използвате.

Изграждайте позитивна репутация

Използвайте мрежата, за да градите позитивна репутация за себе си и да вдъхновявате другите. Започнете блог, в който да споделяте хубавите неща, които ви се случват, инициирайте благотворителна кампания за значима за вас кауза или просто напишете сърдечно съобщение на приятел. 

Екипът на Асоциация "Родители"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти