Бащите стават все по-старомодни

Откъде да започнем с модната критика
Снимка: Thinkstock

Всеки осем от 10 деца на възраст между 13 и 21 години се срамуват от своите бащи, показва ново британско изследване.

Лошите прически, панталоните, загащени почти до врата, старомодните диоптрични очила и носенето на чорапи със сандали били сред най-често изброяваните модни престъпления от подрастващите по адрес на техните татковци.

Лошите шофьорски умения също са част от посочените негативи. Повечето тийнейджъри рядко канели приятели вкъщи, защото смятали, че външният вид на бащите им е повече от излагащ ги.

60% от младежите, участвали в проучването, са на мнение, че техните бащи нямат никакъв моден усет и се притесняват, когато са в компанията им, особено на публично място.

За да поправят тази визуална несправедливост, болшинството от подрастващите на Острова се опитват да дадат съвети на своите бащи по отношение на точния подбор на дрехи.

В социалния експеримент са били интервюирани 2000 момичета и момчета между 13 и 21 години, като над 70% се смущават от езика на техните бащи, който употребяват пред връстниците им, 28% пък не одобряват стила на обличане на бащите си, а други 15% от синовете и дъщерите критикуват своите татковци заради неподходящата прическа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти