Създадено за Samsung

Сезонът на въздухопречиствателя

Сезонът на въздухопречиствателя
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Въпреки че лятото не настоява да си тръгва, всички знаем, че това рано или късно ще стане, а с него ще си отиде и голяма част от безгрижието ни. Защото с есента и задаващата се зима идват много предизвикателства, а сред тях вече няколко години се нарежда и чистотата на въздуха, който дишаме. Едва ли има човек, който да не е усещал сам промяната на качеството на въздуха в есенните месеци – тогава, когато всички започваме да отопляваме домовете си и когато природата ни „награждава“ с мъгли и влага.

От няколко години темата набира скорост и все повече хора ѝ обръщат внимание – едновременно като се опитват да допринесат за опазване на чистотата на въздуха (чрез по-рядко ползване на автомобили, преминаване към природосъобразни източници на топлина и т.н.), така и чрез търсене на индивидуални решения за поддържане на свеж и чист въздух в домовете. Не е тайна за никого, че фините прахови частици и останалите замърсявания във въздуха, който дишаме, са отговорни за редица здравословни проблеми – затруднения в дишането, кожни проблеми и какво ли още не.

Разбира се, няма как да повлияем на климатичните особености, нито да накараме по магически начин всички хора около нас да се грижат повече за въздуха, който делим. Можем обаче да направим най-доброто за семейството си, като инвестираме във въздухопречиствател, който да ни гарантира, че поне в собствения ни дом ще имаме достъп до абсолютно чист и свеж въздух по 24 часа в денонощието.

Въздухопречиствателите не са непознати у нас, особено на семействата с малки деца. Това са уреди, които, на доста разумна цена, ни позволяват да не се притесняваме какво дишаме, докато сме у дома. Това е една съвършено логична нужда, която потвърждава правилото, че е по-добре да инвестираме в профилактика и превенция, а не в лечение. В случая, по-добре е да инвестираме във въздухопречиствател, отколкото в методи и средства за решаване на здравословни проблеми, произтичащи от мръсния въздух.

И тъй като сега е идеалният момент да се направи проучване на най-подходящите уреди за пречистване на въздуха, ето няколко предложения от Samsung, които пускат на пазара пет иновативни модела въздухопречиствателя (Air Purifier). Различаващи се по дизайн и функционалности, те все пак са обединени от основното си предназначение – да осигурят чист и свеж въздух във всеки дом.

Повечето хора избират въздухопречиствател по това каква е максималната площ, която може да пречиства. В това отношение класацията оглавява моделът AX90R7080WD/EU, с чиято помощ може да гарантирате чист въздух на площ от 90 квадратни метра.

Снимка: Samsung


Разположеният отпред входен отвор за въздух изсмуква лесно въздуха, а вентилаторът с двойна мощност бързо разпределя чистия въздух в множество посоки. С негова помощ ще изчезнат до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛, а многослойната система за пречистване ви гарантира, че ще бъде уловен и ултрафиният прах, както и вредните газове, които пък са дезодорирани от активния въглен.

Приложението SmartThings позволява да управлявате дистанционно пречиствателя, да проверявате качеството на въздуха у дома, да следите състоянието на филтъра, както и да контролирате много други функции от разстояние.

За по-малки помещения не ви е необходим толкова голям уред, затова може да заложите на модела AX60R5080WD/EU, покриващ до 60㎡ площ. Отново ще имате свеж въздух, разпределен в няколко посоки, благодарение на технологията 3 Way Air Flow. Уредът ще ви предоставя прецизен мониторинг на въздуха у дома, а интуитивният цифров дисплей прави използването му много лесно, като показва точното ниво на замърсяване в четири цвята и съответстващите им нива на замърсеност.

Снимка: Samsung

С тегло от само 8.2 кг и ниво на шум от 45 dBA идва и един от по-компактните модели – моделът AX34R3020WW/EU, покриващ площ от 34㎡. Уредът пречиства и дезодорира въздуха, като използва 3-степенна система за пречистване, непрекъснато следи и показва интуитивно какво е качеството на въздуха в реално време. Поддръжката му е изключително лесна - входният отвор за въздух е разположен отпред, така че не необходимо излишно местене на устройството. Миещият се предфилтър за едри частици изисква само периодично почистване, а филтрите 2-в-1 за прахови частици PM2,5 и дезодориране на въздуха се сменят лесно и бързо.

Снимка: Samsung


Автоматичният режим на работа регистрира нивото на замърсяване и автоматично настройва мощността, за да поддържа оптималното качество на въздуха. Режимът за сън пък осигурява мек и тих въздушен поток в помещението.

Пречиствателят Wind-Free™ AX47R9080SS/EU, покриващ площ от 47㎡, е идеално решение за тези от хората, които държат на комфорта. Характеризира се с по-малко шум и без наподобяващата вятър въздушна струя. Така поддържа комфортна среда без усещането от силната въздушна струя върху кожата, а напротив - чистият въздух се разпръсква нежно и тихо из стаята през близо 60000 микроскопични дупчици, така че да е максимално неуловим и деликатен. Това го прави идеален за поставяне в бебешки и детски стаи особено предвид способността му да премахва до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛.

Снимка: Samsung

Както и с всички други неща в живота, и сред въздухопречиствателите има нещо, наречено „златна среда“ - в случая моделът AX40R3030WM/EU, покриващ площ от 40㎡, което го прави идеален за повечето домове. Този модел съчетава всички страхотни функции на по-големите си събратя – отново идва с многослойна система за пречистване, която улавя по-големите прахови частици. Филтърът за дезодориране с активен въглен елиминира вредните газове, а HEPA филтрирането с филтъра за ултрафин прах, улавя до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛.

Снимка: Samsung


Сензорите за прах и газ следят качеството на въздуха, а пречиствателят автоматично оптимизира режима на работа. С помощта на 4-цветен индикатор във всеки момент знаете колко чист е въздухът в помещението, а светлинният сензор показва какво е състоянието му, за да сте наясно дори от разстояние. Пречиствателят има стилен и функционален дизайн, който е удостоен с наградата за дизайн IF през 2017 г. Той има въздушна сензорна светлина, която къпе стаята в мека светлина, елегантна заоблена форма, а вградената дръжка улеснява придвижването.

И за финал – който и от въздухопречиствателите да изберете, можете да бъдете спокойни и сигурни, че сте направили най-доброто за себе си и семейството си. Цялата гама от устройства на Samsung са компактни, лесни за употреба и поддръжка, високоефективни и се вписват чудесно във всеки интериор.

А що се отнася до това дали въобще да инвестирате в подобен уред – няма какво да го мислите. Да се грижиш за това какъв въздух дишаш отдавна не е някакъв каприз, а съвършено логично и разумно решение, което се отплаща многократно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти