Да обзаведем малък апартамент

малък апартамент
Снимка: iStock

Смята се, че обзавеждане на малък апартамент е доста трудно, тъй като няма много място за всички неща, от които имате нужда. Има много млади хора, които са изправени пред проблема на малкото налично пространство в началото на семейния им живот, когато те се местят в нов апартамент. Може би това неудобство все пак не е толкова голямо, колкото онова, което изпитваме, когато живеем с родителите си.

Има изобилие от интелигентни начини да накараме нашия малък апартамент да изглежда чудесно. Дори най-малкият апартамент може да бъде удобно място за живеене, ако го подредим правилно. Всичко, което е нужно, е да изберем най-подходящите мебели и да дадем воля на творческия си вихър.

Вземете под внимание следните съвети, когато започнете да обзавеждате по-малък апартамент.

Поради факта, че сте собственик на малък апартамент, първото нещо, което трябва да направите, е да определите приоритети, така че да знаете ясно какво е най-важно за вас. В случай, че живеете сам или с любимия човек, не е необходимо да си купувате голяма маса за хранене. Дайте предимство на бюрото. Имате ли много книги у дома? Вземете с вас тази част от тях, които ще са ви нужни по-често. Отървете от ненужните неща, като масичката за кафе или други подобни. В резултат на това вие ще получите отворено пространство за нещо, от което наистина се нуждаете.

Една от най-големите грешки, които повечето хора правят, докато обзавеждат малък апартамент, е изборът на малки мебели на отделни части. Ще се изненадате да разберете, че големите мебели ще направят стаите ви визуално по-големи. Трябва да се запази и равновесие, затова се опитайте да изберете не само масивни мебели за вашия апартамент. Например голям диван може да се комбинира перфектно с малка маса за хранене. Добре е да измерите вашия апартамент, преди да отиде до мебелния магазин.

Прозрачните мебели се превръщат в най-новата тенденция и много хора избират да обзавеждат с тях домовете си. Един чудесен начин да добавите повече пространство във вашия дом е да си набавите прозрачни маса и столове например. Въпреки че тези части са модерни, те могат да се комбинират успешно и с класически мебели. Без значение кой стил на интериор ще изберете, прозрачните мебели винаги ще изглеждат невероятно, особено ако разполагате с оскъдно място.

Не купувайте само традиционните правоъгълни мебели, защото вашият апартамент ще изглежда като кутия и скоро ще се отегчите от подобен интериор. По-добре е да комбинирате кръгла маса за кафе с извити столове и диван, които ще придадат повече шик и изключителност в стаята. Лампите също са от значение. Потърсете лампи с кръгла форма. Не се страхувайте да смесвате различни форми.

"Плаващите" мебели са подходящи за вашето малко жилище. С помощта на този трик апартаментът ви ще изглежда много по-голям. Без съмнение, имате много различни неща, които се нуждаят от допълнителна площ, затова ще бъде доста удобно да ги поставяте върху рафтове, прикрепени към стената. Така ще се избегне хаотичното им поставяне по пода и ще ви спести място.

Разбира се, трудно е да се приложат всичките тези идеи, свързани с интериора на вашия малък апартамент. На първо място, трябва да планирате всичко предварително и да вземете под внимание всички подробности. Само тогава, ще можете да отидете до магазина за мебели и да изберете тези, които отговарят на вашия апартамент в идеалния вариант.

А вие обитавате ли малък апартамент? Какви методи използвате, за да го обзаведете практично и удобно?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти