А кой ще учи децата от поколение Алфа?

Ученик училище
Снимка: Thinkstock

Училището ни е в огромна криза. Децата са нови, а системата ни е все същата, онази, старата, от която сме излезли и ние, и вие, в едно много по-различно време.

Нашите собствени деца, някои от които вече на прага на училището, ще трябав да учат по същите стари и остарели методи, да повтарят същите анализи и да се стремят да зазубрят същите факти, с които и ние си блъскахме главите.

Това ли заслужават модерните деца? Децата от т.нар поколение Алфа, за които таблетите, интернет и неограниченият достъп до всички знания на света е нещо, с което са се родили?

Какво трябва да е училището за тези деца? Със сигурност не като сегашното.

Системата няма да се промени с революция, с това май всички сме съгласни.

Образователната ни система ще се промени с еволюция – бавна, но необратима.

Ние, като общество, сме длъжни да участваме в този процес – но не като се бъркаме в работата на учителите, а като подкрепяме онези модерно мислещи учители, които имат идеи и нови умения, но имат нужда от мотивация, стимул или едно простичко „Браво, благодарим ви“, за да продължават да правят най-важното нещо на света – да учат децата ни.

Проектът Teaching alplha има за цел да открие и награди точно такива учители - които са осъзнали, че трябва да дават нещо ново на процеса с цел да постигат по-добри резултати.

Номинациите ще се правят на онлайн платформата www.teachingalpha.org, където всеки може да предложи преподавател с иновативни, работещи, приятни за децата и ангажиращи тяхното внимание практики.

Всеки ученик или родител може да номинира учител, като разкаже защо смята, че методите му са различни, по-продуктивни и успешни. След получените номинации екипът на проекта ще селектира финалисти, с които ще проведе интервю.

деца училище
Снимка: Thinkstock

Накрая ще бъдат наградени най-отличаващите се практики.

 Срокът за номинациите е до 24.05. 2018 г., а наградените ще бъдат обявени на 15.09.2018 г.

Към сайта за номинации на учители с модерен подход към образованието >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти