Създадено за Белла България

Триъгълни банички с кори за баница, лук и сирене

Неустоимият аромат на слънчевото утро

1 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

кори за баница Bella - 2 пакета

сирене - 400 гр

яйца - 1 бр

лук - 1 кг

червен пипер - 2 с.л.

чубрица - 1 с.л

копър - 1/2 връзки

магданоз - 1/2 връзки

олио - 2/3 ч.ч.

Топли триъгълни банички с чаша айрян – не е ли това съвършената закуска! А най-хубаво е, когато ароматът, който се носи от кухнята, те събуди и те измъкне от леглото. Тук уханието е сладко и пикантно в същото време, защото плънката за баничките е от пържен лук, пресни и сухи подправки и саламурено сирене. Изненадващо и изненадващо вкусно.

Всъщност, пърженият лук и сиренето са великолепна комбинация. Дори без подправки са изключително апетитни. Както повечето хубави неща, вероятно откриването й е плод на случайността. Не е случайно обаче съчетаването им с чубрица и червен пипер. Те им придават онзи отличителен български вкус, но и цвят, който се пренася в баничките. Те пък се приготвят повече от лесно, нужна е само малко сръчност да ги навиете. Разбира се, корите също ща са важни. Ние традиционно избираме кори за баница Bella, защото са с перфектната дебелина, с тях се работи лесно и не се трошат. Така граници пред въображението няма и с тях можете да направите всички вкуснотии, които ви хрумнат.

Съветът ни е да изпържите лука за тези триъгълни банички много добре, почти до карамелизиране. Ако го оставите да хрупа, след това стомахът ви ще се сърди, а пък и вкусът на баничките няма да е толкова добър.

Нашите триъгълни банички са чудесни за закуска, но можете да ги поднесете за следобедно хапване или пък като предястие. Никой на масата няма да остане безразличен към тях.

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Сложете го да се задуши в 70 мл загрято олио.

2. След като лукът се задуши, прибавете червения пипер и чубрицата, разбъркайте добре и след минута-две добавете пресните подправки. Отдръпнете от котлона и оставете леко да се охлади.

3. Прехвърлете изстиналия лук в купа, натрошете сиренето при него и разбъркайте добре.

4. Отворете корите на Bella, извадете една, намажете я с олио, отгоре сложете още една и нея също намажете с олио. След това прехлупете от едната (дългата) и след това от другата страна. Трябва да се получи правоъгълник с ширина 13-14 см. В единия край поставете плънка, прегънете отдолу нагоре, за да се получи триъгълник и така загъвайте цялата кора докато можете.

5. Покрийте тава с хартия за печене и в нея подредете баничките. Разбийте яйцето с една лъжица олио и намажете баничките с него.

6. Изпечете ги на 180 градуса за 15-20 минути или докато станат златисти.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти