Солени мъфини със сирене и червена чушка

Вкусни са и топли, и студени

4 от общо 4 гласа
50 мин.
Необходими продукти

брашно - 300 гр 

сирене - 200 гр 

кисело мляко - 250 гр 

кашкавал - 50 гр 

олио - 160 мл 

яйца - 2 бр.

бакпулвер 7 грама - 1 пакетче 

червени чушки - 1/2 бр.

Солени мъфини със сирене и червена чушка звучи много добре за закуска, за следобедна закуска, за предястие дори. Ако ги поднесете с някакъв пастет или разядка на млечна основа, ще оберете овациите. Вкусни са и топли, и студени, и се правят за по-малко от час. Вие изберете как да ги наречете – спасителна рецепта, рецепта за разчистване на хладилника, малка домашна глезотия за закуска през почивните дни или импровизирано за вечеря през седмицата. Все е вярно.

Правят се лесно и бързо, с малко на брой и количество продукти, които обичайно се намират в хладилника. Купичка кисело мляко, парче сирене, малко кашкавал, две яйчица… Дори децата могат да ги забъркат и да ви изненадат.

Ще забележите, че в списъка с продукти за мъфините на Мate Kitchen със сирене няма сол. Не е пропуск, съвсем закономерно не сме я включили. Сиренето е достатъчно солено да овкуси тестото, кашкавалът също. Ако добавите и вие сол, рискувате да пресолите мъфините. В допълнение, най-вкусни са, когато са поръсени с шарена сол, така че наистина става съвсем излишно.

И един малък трик за поднасянето и консумирането на вкусните солени мъфини. Когато поръсите кашкавала към края на печенето, той се зачервява и добавя от своя характерен вкус. Ние обаче имаме още един кашкавален трик. Веднага щом извадите готовите мъфини със сирене от фурната, ги разчупвате внимателно през средата, слагате настърган кашкавал, поръсвате с чубрица и поднасяте. За тези няколко минути той се разтопява и става разтеглив, но запазва суровия си млечен вкус. Имате избор – направете така, както ви харесва на вас.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

Смесете бакулвера с брашното.

1. В купа разбъркайте яйцата, киселото мляко и олиото.

2. Добавете натрошеното сирене, нарязаната на ситно червена чушка и брашното на порции. Бъркайте до пълното му усвояване.

3. Разпределете сместа в предварително намазнена тава за мъфини или алуминиеви формички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

4. По средата на печенето поръсете мъфините с настърган кашкавал.

Внимание: Съдържа яйца, сирене, кашкавал, брашно и кисело мляко,, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти