Солен кейк

С бекон и сирене

Солен кейк
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
100 г пушен бекон, нарязан на малки парченца
2 яйца
130 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
50 мл прясно мляко
50 мл екстра върджин зехтин или олио
кората на един лимон, настъргана на ситно ренде
10 листа босилек, ситно нарязани
100 г бяло сирене
сол и пипер

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете брашното и бакпулвера и добавете бекона, сиренето, лимоновата кора и босилека. Разбъркайте и посолете със сол и черен пипер.

В друга купа смесете яйцата, млякото и олиото. Прибавете ги към сухата смес и разбъркайте добре с дървена бъркалка. Разделете тестото във форма за 12 мъфина или я изсипете в тава, която предварително е постлана с хартия за печене и е намазнена.

Печете около 15-20 минути или докато клечка за зъби излезе суха. По желание може да поръсите повърхността на кейка с маково семе или сусам преди да го запечете.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти